2018. január 22. Vince, Artúr
Miskolc
-8°C / 0°C
Aláírták szerződésüket az első területvédelmi tartalékosok
Tóth Milán
|
2017. augusztus 17. 15:50
|
frissítve: 2017. augusztus 19. 11:18
Szerződést kötött 16 területvédelmi tartalékos katonával a Magyar Honvédség csütörtök délelőtt a miskolci 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodában, azaz a toborzó irodában. A frissen csatlakozott önkéntesek saját járásukban szolgálhatják hazájukat.

toborzo_katonasag_170817_tm_2.jpg

Új szolgálati formát vezetett be a honvédség: ez a területvédelmi elven szervezett tartalékos rendszer, amely ugyanúgy önkéntes, mint minden más tartalékos szolgálati forma. A toborzási folyamatot egy tizenhat rendezvényből álló sorozattal indították el, amelynek célja, hogy a jövőben minden településen legyen tartalékos. Ötven jelentkezővel megkezdődött a munka, közülük 16-an már alá is írták szerződésüket. 

– Minden járásban toborzó rendezvényeket tartunk, kettőn már túl is vagyunk – fogalmazott a minap.hu érdeklődésére Nagy Géza őrnagy, a 4. Katonai Igazgatás és Érdekvédelmi iroda vezetője. – Haladunk tovább, legközelebb a cigándi járásban fogunk toborozni. A folyamat roppant egyszerűen történik, együttműködve az önkormányzatokkal és a járási hivatalokkal: az ő segítségükkel toborzunk, majd a helyszínen tájékoztatjuk a megjelenteket. Minden olyan érdeklődőt és jelentkezőt várunk, aki helyileg szeretné a hazáját szolgálni, és részt akar venni a közösség építésében.

toborzo_katonasag_170817_tm_3.jpg

Szombati Emese alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Előkészítő Részleg vezetője elmondta: a kormányhivatallal és annak szerveivel való közös projekt azért jó a honvédségnek, mert az így fel tudja állítani új rendszerét.

– A kormányablakokban regisztrációs lappal tudnak jelentkezni a pályázók, és már el is indult a jelentkeztetés – utalt az ötven katona-jelöltre az alezredes. – Az új szolgálati forma a járásokhoz tartozik, a kiképzett katonák ott fognak szolgálatot teljesíteni: segítséget tudnak nyújtani honvédelmi és katasztrófavédelmi helyzetekben, illetve támogatni tudják a vészhelyzetekben fennálló rendszert.

toborzo_katonasag_170817_tm_1.jpg

Hajdú István, az encsi Váci Mihály Gimnázium tanára érdeklődésünkre elmondta, azért jelentkezett önkéntesnek, hogy példát mutasson a fiatalok előtt. – A honvédelem egy közös ügy, fontos, hogy az ifjabbak is részt vegyenek a haza szolgálatában – mondta a tizenhat, szerződést kötő önkéntes egyike. – Egyetem és munka mellett is végezhető tevékenységről van szó, és amilyen feladatokat mi, területvédelmi tartalékosok elvégzünk, az a járásunk hasznára válik.

toborzo_katonasag_170817_tm_4.jpg

Nem

Videótár

Traffipax változás
00:43
Fogynak az eladó villamosok
02:51
Jól teljesített a turizmus 2017-ben
03:13
DVTK, új igazolások
01:45
Megszentelték a Szinvát
02:49
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
Alacsony munkanélküliség
04:31
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!