2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
Brutális támadás: ütötték, rúgták, majd kirabolták a sértettet a buszmegállóban
minap.hu
|
2017. június 17. 21:34
|
frissítve: 2017. június 19. 16:38
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását azoknak a gyanúsítottaknak, akik június 14-én Múcsonyban késő éjszakai egy buszmegállóban megtámadtak egy férfit. Súlyosan bántalmazták, majd amikor a sértett a földre esett, ott is ütlegelték. Átkutatták a zsebeit, leszították a karláncát, elvették a karóráját, cipőjét, övtáskáját, a benne található okiratokkal és a bankkártyával együtt.

Elvették a nála található 40.000 forint készpénzt, és a mobiltelefonját is. Amikor a nadrágját is próbálták levenni, a sértettnek sikerült elszaladnia. A gyanúsítottak az elrabolt tárgyakon megosztoztak, majd a megszerzett bankkártyával a közelben lévő bankautomatából több alkalommal próbáltak pénzt levenni, de nem sikerült.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és szükségesnek látta az előzetes letartóztatás elrendelését. Amennyiben a gyanúsítottak bűnösségét megállapítják, több évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható velük szemben. Tekintettel arra, hogy büntetett előéletűek, velük szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követnének el.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat