2017. december 18. Auguszta
Miskolc
-3°C / 2°C
Büdösbogár-invázió: Miskolc is erősen fertőzött
hazipatika.com
|
2017. október 06. 08:50
|
frissítve: 2017. október 07. 18:52
A címeres poloska fertőzöttség térképéből kiderül, hogy a begyűjtött adatok azt mutatják: a főváros mellett a nagyobb városok, Pécs, Miskolc, Győr, Debrecen a legfertőzöttebbek - írja a hazipatika.com.

Egyre terjed a címeres poloska, azaz a büdösbogár Magyarországon. Az árukereskedelemmel érkezett rovarok természetes ellenség hiányában, és kedvező akklimatizálódásuk miatt, remekül érzik magukat Magyarországon. Az előző évi trendeket figyelembe véve szeptember végén, október első heteiben okozzák a legnagyobb kellemetlenséget ezek a szipókás rovarok. Ilyenkor szívesen húzódnak be a házakba, lakásokba a hideg elől, ezzel rengeteg bosszúságot okozva.

cimerespoloska.jpg

A címeres poloska, azaz a büdösbogár. Kép forrása: hazipatika.com

A címeres poloskafélék a ma még főként a nagyobb városokban jelentenek problémát. Budapest után Debrecenben, és Pécsett szenvednek tőle a legjobban, a térképes alkalmazás szerint. Soprontól Makóig az ország jelentős hányadán jelentették a nem kívánatos élőlények jelenlétét és a fertőzés egyre terjed. Mivel a kártevőnek természetes ellensége nincs, irtásuk nem lehetséges, a növények nedvét szívó élőlények a levelekre rakott peték által gond nélkül szaporodnak. A szakemberek egyöntetű véleménye szerint még közel nincs olyan mértékű invázió, mint amire majd számítani lehet. Azonban ez lehet a büdösbogár veszte.

Nem

Videótár

A vízilabdások is ajándékoztak
01:35
Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
Szeretet sütiért adomány
01:34
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
Avalon Mikulásfutás
01:50
Egy éves az Egészségfejlesztési Intézet
02:24
Élő Betlehem a Baráthegyi Majorságban
02:11
Kohászattörténeti verseny
02:11
Szeretet sütigyárban Demeter Ervin és Csöbör Katalin
01:42

Most

Jelenleg nincs adás!