2018. május 24. Eszter, Eliza
Miskolc
12°C / 23°C
Családi programok, Péterfy Bori, tűzijáték – Augusztus 20-a Miskolcon
minap.hu
|
2017. augusztus 19. 11:31
|
frissítve: 2017. augusztus 20. 09:34
Az ünnep központi helyszíne a Szent István tér lesz, ahol 20-án 18 órakor kezdődik a megemlékezés.

Államalapító Szent István király ünnepén reggel 9 órakor felvonják a nemzeti lobogót a népkerti országzászlónál. 10 órától a felsőhámori Szent István szobornál tartanak megemlékezést és koszorúzást.

A központi ünnepség délután 18 órakor ünnepi menettel kezdődik: a résztvevők a Városházától a Szent István térre vonulnak az aratókoszorúval. A téren Kriza Ákos polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mond beszédet. A rendezvényen a történelmi egyházak képviselői idén is megszentelik az új kenyeret.

Az ünnepi programban közreműködik a Reményi Ede Kamarazenekar, a Cantus Agriensis és a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus, valamint Boncsér Gergely színművész.

allamalapitas_unnep_140820_vcs_01.jpg

Minap-archív fotó: Végh Csaba

De számtalan más program is várja augusztus 20-án a családokat a Szent István téren, ahol egy nagyszínpadot is felállítanak. Itt lép fel mások mellett Király Viktor és zenekara délután 4 órától, majd este 8-tól Péterfy Borié és a Love bandé a színpad, akik egyórás koncertet adnak. Este 9-től aztán jön a fergeteges tűzijáték.

A Városháza és a Megyeháza között felállítanak egy kisebb színpadot is. Itt a Langaléta Garabonciások előadását és a Kalap Jakab Együttes gyermekműsorát tekinthetik meg az érdeklődők, de lesz Számadó táncház is. Este negyed 8-tól pedig a Miskolci Illés Emlékzenekar ad koncert.

Már déltől számtalan kísérőprogram színesíti az ünnepet: népi játékok, tönkölykenyér-készítés, népművészeti kirakodóvásár, Manó Manufaktúra és a Számadó Zenekar is várja a kicsiket, nagyokat egyaránt.

Részletes program ITT található.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat