2018. január 24. Timót
Miskolc
-6°C / -1°C
Egészség és jó közérzet: a jóga
minap.hu
|
2017. október 17. 09:16
|
frissítve: 2018. január 18. 09:32
A jóga gyakorlása út életünk teljessége felé. Szemlélete szerint az ember egy komplex egység, amelyben minden szint – mind a fizikai, energetikai, mind pedig az érzelmi, mentális, valamint a fiziológiai és spirituális szint – egymásra hat. A jóga kritikusan tekint a nyugati orvoslás nézeteire, amely az embert nem olyan többdimenziós lényként szemléli, mint amilyen valójában, hanem csupán egy fizikai mechanizmusként.

csakrasana.jpg

Míg a modern nyugati orvostudomány a betegségek és az egészségügyi rendellenességek tüneteit kezeli, a jóga mélyen az okokra hat. A fizikai test és annak egészsége vagy megbetegedése az emberi lény finom testének visszatükröződése. Megmutatja értelmi állapotát és érzelmeit, továbbá, hogy hogyan használja elméjét, és hogyan közelíti meg a világot és önmagát. Aki valaha is – még ha csak rövid időre is – megtapasztalta a teljes valóját eltöltő boldogságot, tudja, hogy az milyen mély hatást tud gyakorolni egészségére. Ilyenkor mintha a test olyannyira telve lenne vitalitással, hogy azt éreznénk, teljesen elveszti súlyát és így mindent el tudnánk viselni. Másrészt a negatív, depressziós, és mániákus gondolkodás, amely újból és újból ugyanazokat a negatív gondolatokat ismételgeti, fejfájáshoz, feszültséghez és fáradtsághoz vezet, amely hosszútávon akár komoly betegséggé fejlődhet.

joga_pr_171017.jpg

 Mindez természetesen nagyon leegyszerűsített magyarázata annak, mi is történik az emberi lény különböző szintjeinek egymásra hatásakor. A jóga egy tudományos, rendkívül precíz és logikus szemléletet nyújt a testi problémák kezelésére. A finom testre gyakorolt hatásai mellett minden jógagyakorlat konkrét fizikai hatást is kifejt a testre. Meglepő hatása azon alapul, hogy a problémákat a gyökerüknél kezeli. Minden gyakorlat egyedülálló módja annak, hogy a létezés egy konkrét területét megértsük és kiegyensúlyozzuk – legyen az akár egy egyszerű megfázás, álmatlanság vagy komolyabb betegségek.

 A jóga a betegségeket holisztikus megközelítéssel kezeli, vagyis elvárja, hogy a beteg maga is aktívan részt vegyen a probléma megoldásában, mind az önmagában való alapos elmélyülés, mind pedig a fizikai gyakorlatok révén. Így feltárul a nagy csoda, miszerint az ember képes önmagát meggyógyítani. A gyógyulásnak azonban belülről kell kezdődnie. A jóga gyakorlatokon kívül használjuk még például az ayurvéda, az ősi indiai orvoslás tudományát, amelyet napjainkban világszerte alkalmaznak.

A jóga rendszeres gyakorlása a finomabb szintekről indulva fokozatosan alakítja a fizikai testet is egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és vitálisabb irányba. Segít megértenünk, hogy a boldogság alapja az egészséges és harmonikus test, szellem és lélek, valamint segít ezt önmagunkban megtalálni. A jóga gyakorlatok segítségével elérhetünk egy olyan testi, lelki, szellemi és spirituális egyensúlyt, illetve vitalitást, amely a boldogság forrása. Ebben az állapotban vitalitásunk kimeríthetetlen, elkerül minket az öregedés és nem leszünk többé hajlamosak betegségekre. Közvetlen kapcsolatban élünk az univerzum kimeríthetetlen energiájával, és saját létezésünk mesterévé válhatunk.

2017 őszén új jóga tanfolyam indul Miskolcon, a Körösi Csoma Jóga Egyesület szervezésében. Egy ingyenes nyílt előadás alkalmával betekintést nyerhetünk a jóga elméletébe és gyakorlataiba.

Ingyenes Nyílt Óra!

Időpont: 2018. január 25. csütörtök 18 óra

Cím: Földes Ferenc Gimnázium, Kelemen Didák utca 5.

Információ: Illyés Mael, 06-70-246-1155

Facebook: Ezoterikus Integrál Jóga Miskolc

Nem

Videótár

Forralt Bor és Tepertő Fesztivál már nyolcadszor
02:42
Jeges járda
01:56
Jégkorong Magyar Kupa győztes a DVTK Jegesmedvék
02:41
Dobrik István 2017 Múzsa díjasa
03:05
Hideg és meleg meglepetések az év első termelői napján
01:55
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!