2018. január 24. Timót
Miskolc
-6°C / -1°C
Elhalasztották az idei műugró országos bajnokságokat
mti.hu
|
2017. december 15. 13:36
|
frissítve: 2017. december 15. 13:36
A Magyar Műugró Szövetség versenyirodája „nem működőképes", így a sportágban rendhagyó módon idén nem rendeznek egyetlen korosztályban sem országos bajnokságot.

Az utanpotlassport.hu honlap érdeklődésére Simon Tamás, a szervezet főtitkára számolt be az állapotokról: „A pályafutásukat befejező versenyzőkkel együtt az állandó szervezők is befejezték tevékenységüket. A legutóbbi versenyen már a versenyiroda-vezető egyben bíráskodott is, illetve a bírók többsége a versenyen résztvevő versenyzők edzői közül került ki” – idézte a főtitkárt az oldal. Hozzátette, az országos bajnokság megrendezéséhez a tagegyesületek segítségét kérték, azonban a beérkezett felajánlások alapján a felelős megrendezéshez nem állt rendelkezésre valamennyi feltétel.

„Különösen aggasztó a gyakorlott versenyiroda-vezető hiánya. Nem kockáztathatjuk, hogy a gyakorlatlan csapat- és irodavezető mellett vagy nélkül a verseny elvárható színvonalon történő lebonyolítása sérüljön, illetve a bíráskodás tisztasága megkérdőjelezhető legyen a bíró-edzők többsége miatt” – írta a főtitkár. Simon Tamás közleménye leszögezi, az elnökség új stratégia készítését határozta el. Ezt jelenleg is előkészítik, az edzők, egyesületi vezetők meghallgatása folyik. Emellett idén elkezdődött egy OKJ-s edzőképzés, 2018-ban a LEN által szervezett edzőképzést az MMSZ vállalta fel, hogy minél több magyar érdeklődő vehessen részt azon.

Nem

Videótár

Forralt Bor és Tepertő Fesztivál már nyolcadszor
02:42
Jeges járda
01:56
Jégkorong Magyar Kupa győztes a DVTK Jegesmedvék
02:41
Dobrik István 2017 Múzsa díjasa
03:05
Hideg és meleg meglepetések az év első termelői napján
01:55
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!