2018. január 22. Vince, Artúr
Miskolc
-8°C / 0°C
Eredményességi díjátadó ünnepséget tartott a Magyar Diáksport Szövetség
minap.hu
|
2018. január 11. 15:54
|
frissítve: 2018. január 13. 20:50
A Magyar Diáksport Szövetség minden évben díjazza a diáksport területén legaktívabb és legeredményesebb köznevelési intézményeket, testnevelőket. Az MDSZ az eredményességi díjátadó ünnepségen fejezte ki elismerését mindazon intézményeknek, intézményvezetőknek, felkészítő pedagógusoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a tanulók diákolimpiai sikereihez, valamint átadták a „Becsületes Játék - Fair Play” díjakat is, amiket a Diákolimpia versenyek során kiemelkedően sportszerű magatartást tanúsító résztvevők kaphatnak meg.

A 2016/17. tanévi Diákolimpia eredményességi díjátadó ünnepséget csütörtökön tartották meg a Magyar Tudományos Akadémián.

A népes számú résztvevőket Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, a rendezvény házigazdája köszöntötte és adta át a díjakat.

diaksport_szovetseg_1.jpg

Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola: (balról) Tóthné Szepesi Éva, Kondorné Sztojka Ágnes igazgató, Bíró Ignác.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből az év testnevelője díjban Bíró Ignác, a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda testnevelője részesült.

Bíró Ignác Floorball sportágban csapataival  szinte minden korosztállyal állandó résztvevője az Országos Döntőknek. Az elmúlt tanévben az I-es korcsoportos fiúkkal Országos Bajnoki címet, míg IV. korcsoporttal ezüstérmet és a II. korcsoportos fiúkkal pedig bronzérmet szerzett. Tanítványai a gyorskorcsolya országos döntőiben is rendszeresen a dobogó legfelső fokán állnak, számtalan országos bajnoki címmel büszkélkedhet.

diaksport_szovetseg_2.jpg

Testnevelői munkája mellet évek óta a Miskolci Városi DSB Floorball és gyorskorcsolya szakág vezetője, a DVTK Jegesmedvék szakmai igazgatója és utánpótlás edzője. Fáradhatatlan lelkesedéssel szervezi és bonyolítja le a városi és megyei  versenyeket mindkét sportágban. Az ő munkájának köszönhetően iskolája az éves pontversenyben mind városi,mind megyei szinten sorozatosan dobogón végez. Kiváló pedagógus és szakember, akinek  a sport iránti   elkötelezettsége példa értékű.

diaksport_szovetseg_3.jpg

Balogh Gábor MDSZ elnök, Bíró Ignác, Dr. Szabó Tünde

Általános Iskolák kategóriában az év legeredményesebb köznevelési intézménye a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola lett!

diaksport_szovetseg_4.jpg

Balogh Gábor, Pollack Iskola, Kulcsár Krisztián MOB elnök

A díjazottakról és helyezéseikről ezen az oldalon találnak bővebb információt.

Nem

Videótár

Jól teljesített a turizmus 2017-ben
03:13
DVTK, új igazolások
01:45
Megszentelték a Szinvát
02:49
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
Alacsony munkanélküliség
04:31
Traffipax változás
00:43
Fogynak az eladó villamosok
02:51
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!