2017. szeptember 20. Friderika
Miskolc
8°C / 18°C
Folyamatosan csökken az álláskeresők száma Miskolcon és a megyében
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. augusztus 17. 12:16
|
frissítve: 2017. augusztus 19. 11:19
Emelkedik a foglalkoztatás az Európai Unióban, a munkanélküliség pedig a 2008-as gazdasági válság óta idén a legalacsonyabb. Miskolcon és a megyében áprilistól folyamatosan csökken az álláskeresők száma. A kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályához havonta átlagosan 1000 állásbejelentés érkezik, ennek ötven százaléka Miskolcon működő cégek munkaerőigénye.

Az egyik belvárosi szoftverfejlesztő, programozó irodában jelenleg harminc informatikus dolgozik, de a cég felvenne több munkavállalót is, ha lenne. A munkaerőhiány viszont ebben a szakmában is nagyon érezhető. Béres Zoltán, a simpleSoft Kft. szoftverfejlesztési projektvezetője úgy fogalmazott, mindig annyit vállalnak, amennyit megfelelő minőségben le tudnak szállítani.

– Sokkal több projektet kellene tudnunk teljesíteni, mivel nagyobb a megrendelői igény, mint amennyit szállítani tudunk. Ezért aztán bizonyos projektekről le kell, hogy mondjunk – tette hozzá.

Az informatikusokon kívül mérnökökből, pénzügyesekből is hiány van a munkaerőpiacon. Miskolcon és a megyében egyébként – a kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának adatai alapján – áprilistól folyamatosan csökken az álláskeresők száma.

– A versenyszférában 5,3 százalékkal nőtt az alkalmazásban állók száma; ez a közfoglalkoztatás nélkül számított növekedés – ismertette Lórántné Orosz Edit főosztályvezető. A Foglalkoztatási Főosztályhoz havonta átlagosan 1000 állásbejelentés érkezik, ennek ötven százaléka pedig Miskolcon működő cégek munkaerőigénye.

Nem

Videótár

Vízilabda helyzetkép
02:00
Jár a megkülönböztetett figyelem a nyugdíjasoknak
01:24
Ötven éve Miskolci Galéria
02:05
Terepjáró a rendőrségnek
01:45
Diósgyőri vereség a Pakstól
01:33
Győzött a Western, a Zérus gyár és A bosszú angyala is
03:26
Mobilitási hét - eljutási verseny
03:08
M30 as autópálya próbafeltárás
01:47
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!