2017. október 22. Előd
Miskolc
6°C / 12°C
Hivatalos: marad a miskolci pilóta a WTCC-ben!
Tóth Milán
|
2017. szeptember 14. 09:14
|
frissítve: 2017. szeptember 15. 09:41
A túraautó-világbajnokság (WTCC) hátralévő négy futamán is Szabó Zsolt vezetheti a Zengő Motorsport egyik autóját, jelentette be az istálló szerdán. A miskolci autóversenyzőért így Argentína után Kínában, Japánban, Makaóban és Katarban is szoríthatunk.

szabo_zsolt_etcc_wtcc_6.jpg

Néhány héttel ezelőtt a 21 éves tehetség bemutatkozhatott a WTCC-ben, az Argentin Nagydíjon nyújtott teljesítményének köszönhetően pedig meggyőzte a csapatvezetést: érdemes neki lehetőséget adni a folytatásban is. A debütálását követően a minap.hu egy interjút készített Szabó Zsolttal, aki szerdán a WTCC hivatalos honlapjának beszélt csapata döntéséről.

– Hihetetlenül boldog vagyok, alig várom, hogy újra versenyezhessek – idézi az fiawtcc.com Szabót, aki a másik magyar pilóta, Nagy Dániel csapattársa lesz, de ott van a mezőnyben Michelisz Norbert is gyári autójával. – Argentínában a tanulás volt a célom, hogy még több lehetőséget kapjak, ami végül sikerült is.

A következő versenyre októberig kell várni, akkor a vadonatúj ningbói pályára látogat a mezőny. Szabó számára azonban a többi helyszín is újnak számít, így a miskolci pilótának a szimulátorban kell elsajátítania a nyomvonalakat a következő hetekben.

– A lehető legjobban igyekszem felkészülni, hiszen az a célom, hogy mindegyik időmérőn bejussak a második körbe – folytatta a Zengő Motorsport felfedezettje. – Nagy kihívás lesz a számomra, hiszen a 2015-ös motort használom, és nincs meg a tapasztalatom. Ez azonban nagy lehetőség a számomra, és ha talán a dolgok az én malmomra hajtják a vizet, és elég gyors tudok lenni, szerezhetek néhány pontot.

Zengő Zoltán csapatfőnök ért a tehetségek felkarolásához, Michelisszel ugyanis két trófeát is nyertek már a WTCC-ben. A szakember hangsúlyozta, Szabó még rutin nélkül is magabiztosnak és gyorsnak bizonyult, és Naggyal együtt remek duót alkotnak.

szabo_zsolt_etcc_wtcc_7.jpg

Nem

Videótár

Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Miskolc is bemutatkozott a Járműipari Szakkiállításon
03:15
Tűzifahelyzet
02:52
Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
Miskolc a TE helyed!
01:32