2018. január 23. Zelma, Rajmund
Miskolc
-8°C / 0°C
A Majthényi, Domokos páros nyerte a vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot
2017. szeptember 30. 18:08
|
frissítve: 2017. szeptember 30. 18:08
A Majthényi Szabolcs, Domokos András páros nyerte az olaszországi Scarlinóban rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot; a magyar kettős 12. vb-elsőségét szerezte meg a nem olimpiai hajóosztályban.

A Spartacus VSE versenyzői a kilenc futamból háromszor elsőként értek célba, négyszer másodikok lettek, de a szombati zárónapon is küzdeniük kellett az aranyéremért.

"Egy viszonylag új szabály szerint az Arany-csoportban rendezett három futam eredménye közül is ki kell ejteni egyet, így fordulhatott elő, hogy bár az élről vártuk a kilencedik részversenyt, arra kellett figyelnünk, hogy a hatodik helyen álló német páros ne előzzön meg minket, amely a korábbi 45. helyét kiejthette" - nyilatkozott az MTI-nek Majthényi Szabolcs. 

A verseny azonban csak az első bójáig volt szoros, amit Majthényiék elsőként vettek, a németek pedig a mezőny hátsó felében.

"Sikerült a rajtnál felidegesítenünk őket, köröztünk kicsit velük, hogy ne tudjanak jó helyről indulni. Ez aztán bejött. Végül másodikként értünk célba, ők pedig ezüstérmet szereztek" - mondta Majthényi Szabolcs. Hozzátette: egy új hajóval indultak a vb-n, s arra számítottak, hogy legnagyobb riválisuk az a német páros lesz, amelynek eladták tavalyi vitorlásukat, ehelyett egy másik német egységgel kellett számolniuk.

A 102 hajót felvonultató mezőnyben a Majthényi, Domokos páros mögött a német Hans-Peter Schwarz, Roland Kirst kettős lett a második, a dán Böjsen-Möller testvérpár pedig a harmadik.

Nem

Videótár

Traffipax változás
00:43
Fogynak az eladó villamosok
02:51
Jól teljesített a turizmus 2017-ben
03:13
DVTK, új igazolások
01:45
Megszentelték a Szinvát
02:49
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
Alacsony munkanélküliség
04:31
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!