2017. október 22. Előd
Miskolc
6°C / 12°C
Már a Facebook is felismeri a pofinkat
hirado.hu
|
2017. október 04. 12:55
|
frissítve: 2017. október 05. 18:15
Nem csak az Apple fejleszt folyamatosan: a Facebook sem akar lemaradni a technikai vívmányok terén. A Facebook egy jó ideje már dolgozik az öntanuló, mesterséges intelligencia-rendszereken, amely felismerheti az embereket hajuk, vonásaik és testalkatuk alapján. Jön az arcfelismerés a közösségi oldalon is.

arcfelismeres.2.jpg

Mint a TechCrunch írja, a Facebook be akarja dobni az arcfelismerő rendszert a felhasználók azonosításába. Régóta harangoznak erről a módszerről: elég a Moments, vagy a DeepFace szoftvereire gondolni.

Persze az iPhone X legfeljebb segíthet rászokni a felhasználókat erre az azonosításra, mert a Facebook már tavaly áprilisban bejelentette, hogy – a világ egyik legnagyobb képadatbázisára támaszkodva – olyan funkciót fejleszt, ami automatikusan címkézi a felhasználókat. A Facebook DeepFace 97 százalékos pontossággal tudja megmondani, hogy két kép ugyanazt a személyt ábrázolja-e.

Most Twitter kiszivárogtatás szerint a fiókba belépéskor alkalmaznák a rendszert az erre alkalmas készülékeken.

arcfelismeres.png

Opcionális szolgáltatásról van szó, amivel – a kétlépcsős SMS-azonosítás mellett (helyett?) – arcfelismeréssel lehetne azonosítani magát a felhasználónak.

Jól jöhet, ha nem tud hitelesítési SMS-t kapni, például repülőgépen, külföldi utazás során, vagy ha elveszíti a hozzáférését a regisztrált e-mail fiókjához.

Sokan emlékeztetnek azonban, hogy például a Samsung Galaxy S8-as fejlett arcfelismerője is inkább kényelmi szolgáltatásnak tekinthető, mert a készülék bemutatása után pár nappal feltörték egy egyszerű fotóval. Az arcfelismerési technológiával a telefont feloldó iPhone X értékesítése még nem kezdődött meg.

Nem

Videótár

Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Miskolc is bemutatkozott a Járműipari Szakkiállításon
03:15
Tűzifahelyzet
02:52
Miskolc a TE helyed!
01:32