2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
Megújul a Tündérkert Óvoda és a Katica Bölcsőde
minap.hu
|
2017. június 19. 18:25
|
frissítve: 2017. június 21. 15:46
Hubay György beszélt a két intézmény felújításáról, ami magába foglal többek között energiatakarékosságot célzó beruházásokat, szabadidős programok lehetőségét biztosító terek fejlesztését és esztétikai megújulást.

ovada_felujitas_hubay_19_1.jpg

Fotó: Mocsári László

A Tündérkert Óvoda épületének tervei 1968-ban készültek, majd abban az évben meg is épült.

– Az intézmény épületszerkezete napjainkra elavult, akadálymentesítése nem megoldott – mondta el Hubay György Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő. – Mindez indokolja a korszerűsítését. Kicserélik a nyílászárókat, külsőleg hőszigetelik, korszerűsítik a fűtési rendszert. Kifestik és leburkolják a helyiségeket, valamint festik a homlokzatot is. Az udvaron egy többfunkciós sportpályát alakítanak ki, amely többféle labdajáték játszására lesz alkalmas – hangsúlyozta a képviselő.

ovada_felujitas_hubay_19_2.jpg

Az óvoda jelenleg öt csoportszobával működik, a projektnek köszönhetően azonban huszonöt fővel bővül az óvodai férőhelyek száma. Modern, korszerű körülmények között tudják majd elhelyezni gyermekeiket a környéken élők, ahol a minőségi neveléshez szükséges feltételek biztosítottak lesznek.

ovada_felujitas_hubay_19_4.jpg

A projekt száz százalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 191.502.928 Ft.

A Miskolc avasi városrészében 1978-ban megépült Katica Bölcsőde épületét szintén felújítják. A jelenleg bölcsődeként működő épületrész az intézmény Szilvás utcával párhuzamos felső szakaszát jelenti, mintegy 2500 négyzetméteres telekterülettel. Az épületkorszerűsítési projekt magában foglalja az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését, továbbá sor kerül a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére és az intézmény akadálymentesítésére.

A beruházásnak köszönhetően modern, korszerű körülmények között tudják majd elhelyezni gyermekeiket a környéken élők, ahol a minőségi neveléshez szükséges feltételek biztosítottak lesznek.

A projekt szintén száz százalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 174.475.747 Ft.  

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat