2018. június 18. Arnold, Levente
Miskolc
13°C / 23°C
Pusztítják a szúnyogokat Miskolcon is
minap.hu
|
2017. június 13. 11:57
|
frissítve: 2017. június 14. 16:23
A szakemberek eddig összesen 108 ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság irányításával. Ezen a héten – ha az időjárás lehetővé teszi – 85 ezer hektárt kezelnek majd.

Az elmúlt hét változékony időjárása miatt több helyen is csúszott a szúnyoggyérítési program. Az eredetileg tervezett 85 ezer helyett 77 ezer hektáron lehetett elvégezni a kezeléseket. Az elmaradt területeken ezen a héten fognak permetezni – tájékoztatott honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

permetezo_gep_170612_ja_4.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A biológiai lárvagyérítés után a következő napokban megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés a Balaton térségében. A kezelések többsége a part mentén zajlik légi úton, de több településen földi eljárást alkalmazva is dolgoznak majd. Jó idő esetén a héten kiterjedt kezelések lesznek egyebek mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon melyik településen védekeznek a vérszívók ellen, valamint térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, továbbá idén is van lehetőségük jelezni a katasztrófavédelem megyei ügyfélszolgálatai felé, ha településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak. A szakemberek folyamatosan mérik a szúnyogok egyedszámát, és ha szükséges, a következő hetekben elrendelik a szúnyoggyérítést ott, ahol a helyzet ezt indokolja.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat