2018. január 24. Timót
Miskolc
-6°C / -1°C
Vízilabdázók látogattak a GYEK-be
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2017. december 14. 17:19
|
frissítve: 2017. december 17. 09:52
Daganatos, leukémiás és transzplantáción átesett gyerekeknek vittek karácsonyi meglepetést a Miskolci Vízilabda Club sportolói. A klub létrejötte óta minden évben visz ajándékot a beteg gyerekeknek. Ezúttal az osztályt is támogatták.

Hatalmas ajándékokkal érkeztek a miskolci vízilabdások a GYEK-be: gyümölcs, csoki, plüss és játékok is voltak a dobozokban. A sportolók minden évben meglátogatják a központi kórház kisbetegeit, hogy szebbé tegyék a hétköznapjaikat.

mvlc_vizilabda_gyek_171214.jpg

Forrás: MVLC facebook-oldal

Bachner András elnök elárulta, minden évben kettős érzéssel látogat el a központba, mert „egyrészt nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket, másrészt meg ezzel az apró figyelmességgel, amit a vízilabda klub minden évben tanúsít, próbálunk örömet szerezni”.

Sok gyerek nem mehet haza karácsonykor. Az osztály mindhárom transzplantációs boxában vannak kis betegek. Hozzájuk ugyan nem lehet bemenni, de ajándék természetesen nekik is jut. Ők azt mondják: jól vannak, csak unatkoznak. Az ajándékok így nagyon sokat jelentenek nekik.

mvlc_vizilabda_gyek_171214_1.jpg

Simon Réka, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekochohematológia és Csontvelő transzplantációs Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, bármilyen kicsi ajándékról, édességről, gyümölcsről van szó, ezeknek a gyerekeknek bármi nagyon jól jön.

mvlc_vizilabda_gyek_171214_2.jpg

– Azt gondolom, hogy hihetetlen mosolyokat csalunk ezzel a gyerekek arcára – tette hozzá.

A kis betegek mellett az osztályt is meglepték a vízilabdázók: kétszázezer forinttal támogatták őket.

Nem

Videótár

Forralt Bor és Tepertő Fesztivál már nyolcadszor
02:42
Jeges járda
01:56
Jégkorong Magyar Kupa győztes a DVTK Jegesmedvék
02:41
Dobrik István 2017 Múzsa díjasa
03:05
Hideg és meleg meglepetések az év első termelői napján
01:55
Miskolc a TE helyed!
01:32

Most

Jelenleg nincs adás!