2018. március 18. Sándor, Ede
Miskolc
-7°C / -2°C

Életveszélyes sérülésekkel sikerült megmenekülnie

Lead: 
Elvágta a torkát, majd hátba szúrta a támadója azt a nőt, akit augusztus végén támadtak meg az Avason. Már túl van az életveszélyen, és a betegágyán nyilatkozott is a sajtónak annak érdekében, hogy mihamarabb kézre kerüljön az elkövető.
Törzs: 

megtamadott_no_140902_fkcs_2.jpg

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, pénteken, az Avason támadtak meg egy nőt, aki az első hírek szerint fehérneműben menekült be egy garázsboltba segítséget kérni. Mint kiderült, az áldozat a jezsuita gimnázium melletti, bokros területre járt napozni, a támadáskor is itt volt fürdőruhában.

Mint hétfőn a kórházi betegágyán elmondta, valószínűsíti, hogy a férfi kifigyelte, előre megtervezetten támadta meg, ahogy azt is gyanítja, hogy nem először fordított kést ember ellen, annyira profi módon használta.

megtamadott_no_140902_fkcs_7.jpg

A napozó nőnek kést szorított a nyakához hátulról, hogy maradjon csendben, és befogta a szemét is. Ő azonban megpróbált felállni és kibontakozni a karolásból, ekkor megvágta a nyakánál, milliméterekkel elkerülve az ütőeret. Majd ezt követően hátba szúrta, és megpróbálta beletekerni a plédbe, amin napozott. Sikerült azonban ellenállnia – köszönhetően annak, hogy fiatal kora óta folyamatosan sportol –, sőt, a súlyos sérülések ellenére elmenekülnie, és a közeli tízemeletes alatti boltban segítséget kérni.

 

Nem
Nyilatkozik a megtámadott nő orvosa

Sokkos állapotban, két szúrással szállították be a megyei kórházba a nőt, mondta el portálunknak Kazacsay Ferenc osztályvezető főorvos. A nyaki szúrás szerencsére gégesérülést nem okozott, a másik szúrás azonban behatolt a mellüregbe, légmellet és vérmellet okozott. Mostanra túl van az életveszélyen, stabil az állapota, ha minden szerencsésen alakul a jövő héten már akár haza is engedhetik.

Hír rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Kapcsolódó cikkek: 
Erőszak az Avason
Címlap cím: 
Életveszélyes sérülésekkel sikerült megmenekülnie
Címlap lead: 
Elvágta a torkát, majd hátba szúrta a támadója azt a nőt, akit augusztus végén támadtak meg az Avason. Már túl van az életveszélyen, és a betegágyán nyilatkozott is a sajtónak annak érdekében, hogy mihamarabb kézre kerüljön az elkövető.
Elsődleges hír rovat: 

Fonó előtt játszónap lesz az alkotóházban

Lead: 
Először, de a tervek szerint nem utoljára rendeznek játszónapot a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban most szombaton, július 5-én. A bőséges programra elsősorban a gyermekeket várják, de garantáltan a felnőttek sem fognak unatkozni – a rendezvény végén pedig akár át is sétálhatnak a várba, a Fonóba.
Törzs: 

Szombaton reggel 9-től délután 3-ig várják a Diósgyőri Kézműves Alkotóházba az érdeklődőket a szervezők. A házigazda, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület ezúttal a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával és a Diósgyőri Lakossági Információs Szolgáltató Irodával közös projekten belül szervezi az ingyenes programot – természetesen a profiljukhoz illőt.

– A népművészet lesz a főszerepben. Mindenki megismerkedhet a helyi kismesterségen túl népi hangszerekkel, táncokkal, a népzenével. Lesz sok érdekes játék, és népi ételeket is kínálunk majd. Szeretnénk kis ízelítőt adni abból, hogy hagyományaink jól illenek mai mindennapjainkhoz is, hogy nemcsak tablet van a világon, hanem sok érdekes és olcsó régi játék is. Ezért gondoljuk úgy, hogy elsősorban gyerekeknek szól a program, de reméljük, a felnőttek is jól érzik majd magukat, és nagyon jó lesz a hangulat – mondta Gergye Zoltán, az egyesület elnöke.

Az I. Diósgyőri Kézműves Játszónap elnevezés jelzi, hogy szeretnének másodikat és harmadikat is jövőre és azután. A szombati program közvetlen folytatásaként pedig a kézművesek felköltöznek a vár elé, a sétányra – hiszen délután kezdődik majd a XVIII. Borsodi Fonó Folkfesztivál, aminek gerincét a színpadi programok mellett a kézműves bemutatók és a vásár alkotja.

 

 

Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Kapcsolódó cikkek: 
Évadot zártak a szimfonikusok
Címlap cím: 
Fonó előtt játszónap lesz az alkotóházban
Címlap lead: 
Először, de a tervek szerint nem utoljára rendeznek játszónapot a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban.
Elsődleges hír rovat: 

Tanévet zárt a Digitális Középiskola

Lead: 
A 2013/2014. tanév befejeztével már a 8. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. A tanévzáró ünnepség alkalmával ezúttal 40 tanuló vehette át bizonyítványát a Földes Ferenc Gimnázium Nagytermében, így már közel 400-an mondhatják el magukról, hogy kijárták a Digitális Középiskolát.
Törzs: 

Mint a keddi tanévzáró ünnepség alkalmával is elhangzott, a világújdonságnak számító, távközlési eszközzel támogatott, esti tagozatos gimnáziumi oktatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tanulók sokat tanulva, küzdve, de megfeleltek az elvárásoknak. Idén 40 tanuló szerzett érettségi bizonyítványt, így a Digitális Középiskolában eddig 391 tanuló végzett. A keddi ünnepségen elhangzott az is, hogy a vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak.

Gálné Tóth Anette elmondta, kitűnőnek találja azt a módszert, amivel a Digitális Középiskolában tanultak, hiszen család és munka mellett nagyon jó, hogy havonta csak egyszer kell bejárni a kontaktórákra. „Azt hittük, nem érünk a végére, de végül teljes sikerrel végzett az osztály”, fűzte hozzá nagy örömmel.

 

digit_kisk_140701_fkcs_1.jpg

Nem

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat június 20-25. között vehették át a végzős felnőtt tanulók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől, a tanévet pedig kedden zárták le. Az ünnepség a Himnusz közös eléneklésével vette kezdetét, majd Veres Pál köszöntőjében elmondta, a 2003-as kezdéskor nem gondolták, mekkora feladatot jelent a Digitális Középiskola elindítása. Nem tudták azt sem pontosan, mennyire lesz népszerű, az első évek tapasztalatai azonban megerősítették őket abban, hogy igenis van igény az esti tagozatos gimnáziumi oktatásra.

– A statisztikai mutatók is igazolják, hogy sikeres a középiskola, a tanulmányi eredmények jobbak, mint a hagyományos felnőttképzésben – emelte ki a gimnázium igazgatója.

Balla László, az INNOCENTER Nonprofit Kft. igazgatója a tanulmányi verseny eredményhirdetése előtt (a nyertesek neveit a cikk végén közöljük) röviden köszöntötte a végzetteket. Megköszönte, hogy a középiskola hallgatói hozzájárultak a képzés fejlődéséhez. Az igazgató kiemelte, a megszerzett tudást az élet minden területén hasznosítani tudják majd.

 

digit_kisk_140701_fkcs_6.jpg

Nem

Péterné Czakó Edit oktatási igazgató ismertette, az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz. Az érettségizett hallgatók közül sokan tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A tanév értékelésében elhangzott, a tanulók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2013/2014. tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga 3,39 lett. A lemorzsolódás a 10., 11. és 12. évfolyamon 10 százalék alatti.

 

digit_kisk_140701_fkcs_4.jpg

Nem

A tanulók számára ebben a tanévben is meghirdették a tanulmányi versenyt. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer forint pénzjutalmat vehetett át Balla Lászlótól, az INNOCENTER Nonprofit Kft. igazgatójától.

A 2013/2014. tanév tanulmányi versenyének eredményei:

  • 9. évfolyam: Gácsi Norbert, Miskolc
  • 10. évfolyam: Lengyel Lajos, Encs
  • 11. évfolyam: Szenderné Veréb Zsuzsanna, Encs
  • 12. évfolyam: Némethné Kiss Ida, Tiszaújváros
  • 9-12. évfolyamon legjobb tanulmányi eredményt érte el: Gálné Tóth Anette, Miskolc
    A legjobb eredménnyel érettségizett (4 évig az iskola tanulója volt): Szabó Gábor, Tiszaújváros
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Kapcsolódó cikkek: 
„Nemcsak az MSZP esett szét Miskolcon, a baloldali összefogás is...
Címlap cím: 
Tanévet zárt a Digitális Középiskola
Címlap lead: 
A 2013/2014. tanév befejeztével már a 8. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt.
Elsődleges hír rovat: 

Szélsőséges időjárás: Orbán Viktor meglátogatta az operatív törzset

Lead: 
Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy minden lehetséges erőt és eszközt mozgósítson annak érdekében, hogy a négynapos hétvége utolsó napján biztonságban térhessenek haza a magyarok.
Törzs: 

A miniszterelnök ellátogatott az operatív törzshöz, hogy maga is megbizonyosodjon arról, hogy a szervek felkészültek a várható nehézségekre.

orbankatasztr.png

A látogtásról készült, s a hirado.hu oldalán is közzétett videóból megtudhatjuk, hogy vasárnap ónos esőre, hófúvásra, és hóesésre is számítani kell, emellett arról is beszéltek, hogy szombaton késő délután már négy megyére is piros figyelmeztetést adtak ki. Szó esett arról is, hogy a jelenlegi helyzet alapján az ország északi és keleti részei tartoznak a legveszélyeztetettebb helyek közé.

Orbán Viktor a videóban elmondta, arra utasította a belügyminisztert, Pintér Sándort, hogy minden lehetséges élőerőt és eszközt mozgósítson annak érdekében, hogy segíteni tudjanak azoknak a magyaroknak, akik a figyelmeztetés ellenére mégiscsak nekiindulnak, és haza akarnak jutni a négynapos hétvége után. A miniszterelnök szerencsés hazajutást és nyugodt hétvégét kívánt mindenkinek.

Címlap régió: 
Hír rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Forrás: 
Címlap cím: 
Szélsőséges időjárás: Orbán Viktor meglátogatta az operatív törzset
Címlap lead: 
Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, hogy minden lehetséges erőt és eszközt mozgósítson annak érdekében, hogy a négynapos hétvége utolsó napján biztonságban térhessenek haza a magyarok.
Elsődleges hír rovat: 
Széles kép: 
Galériát tartalmaz: 
Videót tartalmaz: 

Megérkezett a hóvihar az országba és csak rosszabb lesz - kiadták a vészjelzést!

Lead: 
Az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Heves megyékben hármas fokú vészjelzés van érvényben a hófúvás miatt. Vasárnap havas eső, hó, hófúvás, ónos és fagyott eső jöhet.
Törzs: 

Éjjel egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék. Vasárnap reggelig a legtöbb helyen összefüggő hótakaró alakul ki. Borsodban és Szabolcs nyugati felén 20 cm-t meghaladó hó is hullhat.

hofuvas2.jpg

Erős hófúvásra vasárnap reggelig az Északi-középhegységben és annak előterében, kiemelten a Hernád és a Bodrog völgyében, az Alföld északi felén, és néhol a Nyugat-Dunántúlon kell számítani. Ezeken a részeken viharos (60-85 kilométer/óra, kis területen akár efeletti) széllökések valószínűek. A havazás által kevésbé érintett Dél-Alföldön is előfordulhatnak helyenként 70 km/h körüli széllökések északkeleti irányból, ennek a régiónak az északi, északnyugati felén várható estétől hófúvás.

hofuvas.jpg

Elsősorban az ország délkeleti, keleti megyéiben az eső nem csak havazásba, hanem részben ónos és fagyott esőbe mehet át, és viszonylag rövid idő alatt több milliméteres jégbevonat képződhet a tereptárgyakon.

Vasárnap napközbeni időjárás nap első felében fokozatosan gyengül, majd a legtöbb helyen megszűnik a havazás. Északkeleten (főként Borsodban és Szabolcsban) kora délutánig még további 5-10, néhol esetleg 10 centimétert meghaladó hó hullhat.

hofuvas_ill.jpg

Vasárnap napközben fokozatosan veszít erejéből a szél, de északkeleten még délután is lehetnek 60 kilométer/óra körüli lökések, hófúvás elsősorban ott, és nyugaton fordulhat elő. A megváltozott és szokatlan időjárási körülmények miatt a rendőrség is figyelmeztetést adott ki.

Címlap régió: 
Hír rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Forrás: 
Címlap cím: 
Megérkezett a hóvihar az országba és csak rosszabb lesz - kiadták a vészjelzést!
Címlap lead: 
Az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Heves megyékben hármas fokú vészjelzés van érvényben a hófúvás miatt. Vasárnap havas eső, hó, hófúvás, ónos és fagyott eső jöhet.
Elsődleges hír rovat: 
Széles kép: 
Galériát tartalmaz: 
Videót tartalmaz: 

Rengeteg a baleset Borsodban is - vigyázzunk az utakon az ítéletidőben!

Lead: 
Az ország más részeihez hasonlóan, Borsodban is rengeteg a baleset a szokatlan időben, szinte óránként, kétóránként kapunk hírt egy-egy koccanásról, borulásról. A rendőrség és a katasztrófavédelem fokozott óvatosságra int az utakon.
Törzs: 

Néhány baleset megyénk útjairól:

17:54 Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy gépkocsi szombat délután az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, a 140-es kilométernél. A balesethez a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

havasbaleset2.jpg

20:29 Teljes terjedelmében égett egy személyautó szombat este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Hejőkürt és Tiszapalkonya közötti úton. A helyszínre a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik két vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

havasbaleset1.jpg

21:38 Lesodródott az úttestről és az út menti árokba hajtott egy pattogatott kukoricákat szállító kisteherautó szombat este Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 39-es főút Tállyát elkerülő szakaszán. A balesethez az encsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Címlap régió: 
Hír rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Forrás: 
Címlap cím: 
Rengeteg a baleset Borsodban is - vigyázzunk az utakon az ítéletidőben!
Címlap lead: 
Az ország más részeihez hasonlóan, Borsodban is rengeteg a baleset a szokatlan időben, szinte óránként, kétóránként kapunk hírt egy-egy koccanásról, borulásról. A rendőrség és a katasztrófavédelem fokozott óvatosságra int az utakon.
Elsődleges hír rovat: 
Széles kép: 
Galériát tartalmaz: 
Videót tartalmaz: 

Mint egy vad akciófilmben: Lángoló autót tolt maga előtt a vonat Ferihegynél!

Lead: 
A rendőrség tájékoztatása szerint személyautó ütközött tehervonattal szombaton kora reggel, az Üllői út és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út kereszteződésében, a vasúti síneken. Az ütközés akkora erővel történt, hogy az autó kigyulladt.
Törzs: 

vonatbalesett.png

A balesetben szinte csodával határos módon nem történt személyi sérülés. A szemle és a műszaki mentés idejére a Ferihegyi gyorsforgalmi út kifelé vezető oldalán csak egy sáv volt járható, de délelőtt tíz óra magasságában befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, a forgalom azóta ismét zavartalanul haladhat.

Címlap régió: 
Hír rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Forrás: 
Címlap cím: 
Mint egy vad akciófilmben: Lángoló autót tolt maga előtt a vonat Ferihegynél!
Címlap lead: 
A rendőrség tájékoztatása szerint személyautó ütközött tehervonattal szombaton kora reggel, az Üllői út és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út kereszteződésében, a vasúti síneken. Az ütközés akkora erővel történt, hogy az autó kigyulladt.
Elsődleges hír rovat: 
Széles kép: 
Galériát tartalmaz: 
Videót tartalmaz: 

Lezuhant egy repülő a Fülöp-szigeteken, sokan meghaltak

Lead: 
Lezuhant egy kisrepülő a Fülöp-szigeteken, ízen, köztük gyerekek és fiatalok vesztették életüket a Fülöp-szigetek fővárosa, Manila közelében történt szerencsétlenségben.
Törzs: 

repulozuhant1.png

A kétmotoros, Piper 23 Apache típusú kisrepülő alig szállt fel a Manilától Északra található Plaridel repülőteréről, amikor egy lakóépületre zuhant. A gép fedélzetén a pilótával együtt öten utaztak, de meghalt egy 7 és egy 10 éves gyerek is, valamint egy 17 éves fiatal a balesetben.

repulozuhant.png

Fotó: MTI/EPA

A helyi média értesülései szerint éppen ebéd közben zuhant a házra a repülő, az épület leégett, a gépből pedig roncsok maradtak, miután egy fába, majd egy villanyoszlopba ütközött. A baleset okát egyelőre nem tudják, de valószínűleg egy légáramlat játszhatott közre.

Címlap régió: 
Hír rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Forrás: 
Címlap cím: 
Lezuhant egy repülő a Fülöp-szigeteken, sokan meghaltak
Címlap lead: 
Lezuhant egy kisrepülő a Fülöp-szigeteken, ízen, köztük gyerekek és fiatalok vesztették életüket a Fülöp-szigetek fővárosa, Manila közelében történt szerencsétlenségben.
Elsődleges hír rovat: 
Széles kép: 
Galériát tartalmaz: 
Videót tartalmaz: 

Alig fél perc alatt két gól – A „macik” bent vannak a döntőben! (Képgalériával!)

Lead: 
Szombat este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a SC Csíkszereda jégkorongcsapata volt az Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén. A házigazda végig magabiztos játékot mutatva 4-1-es győzelmet aratott, biztosítva helyét az Erste Liga döntőjében.
Törzs: 

jegesmacik_4.jpg

Teltház előtt kezdődött meg az Erste Liga idei elődöntőjének ötödik mérkőzése. A vendég Csíkszereda számára nagy volt a tét, hiszen a vereség a bajnokságtól való búcsút jelentette volna. A harmad első perceiben kimért, precíz passzokat láthattunk, kevés kapuralövéssel, szemmel láthatólag mindkét csapat megbecsülte a korongot. Az első komolyabb helyzet Hajós Roland előt adódott, Ónodi azonban a helyén volt. Az 5. percbne hátrányba kerültünk, ami gól nélkül telt, ám alig egészült ki csapatunk, Joe bombázta rá a kék vonalról, a korong Ónodi mellett a kapuba vágódott (1-0). Fél percre rá ismét örülhetett a hazai közönség: a negyedik sorunk mutatott be szép támadást, aminek a végén Berta Ákos korongja talált utat a hálóba (2-0). A gól után is nálunk maradt a kezdeményezés, a vendégek védelme azonban jó blokkolt, így kevesebb lehetőségünk adódott. A 14. percben Vas lövését fogta Ónodi, majd Miskolczi ziccerét hárította sikeresen. A harmad végéig az eredmény nem változott, így két gólos előnnyel mehettünk pihenni.

A második játékrész is ugyanabban a mederben folyt, továbbra is hazai fölény érződött a jégen. A 23. percben ez egy újabb találat formájában is megmutatkozott: Magosi gólja növelte tovább a különbséget (3-0). A gól után Ónodit Ruczuj váltotta a csíkszeredai kapuban. A következő percekben kiegyenlített játék folyt, mindkét oldal eltékozolt egy emberelőnyt, majd a 33. percben ismét hátrányba kerültünk. Épphogy kiegészültünk, Gecse engedett el egy távoli lövést, a korong Adorján lepkéséről a gólvonal mögé pattant (3-1). Fél perc múlva jött a válasz: Galanisz Nikandrosz első lövését még védeni tudta Ruczuj, ám a kipattanó korongra ismét 8-as számú csatárunk ért oda, és nem hibázott (4-1). A harmad utolsó perceire beszorítottuk a vendégeket saját harmadukba, ám a játékrész végéig az eredmény nem változott.

jegesmacik_1.jpg

A harmadik harmad sem hozott váratlan fordulatot, továbbra is hazai fölény mutatkozott a jégen, a csíkszeredai együttes csak néhány kontra erejéig tudott kiszabadulni, ám ezek rendre elakadtak védelmünkben. A 49. percbne előnybe kerültünk, itt nagy nyomás alá került Ruczuj kapuja, Galanisz kapáslövéseit azonban bravúrosan védte a vendégek hálóőre. A mérkőzés hajrájában mindent megpróbált a vendég csapat, hogy közelebb hozza az eredményt, ám egy 58. percben kapott kiállítás miatt a vendégek utolsó reménye is elszállt, így magabiztos 4-1-es győzelmet könyvelhettünk el, ami egyúttal a döntőbe jutást is jelenti.

jegesmacik_3.jpg

Mikael Tisell vezetőedző értékelése: Nagyon fókuszáltan kezdtünk, jól korcsolyáztunk, egyaránt helytálltunk támadásban és védekezésben a 60 perc alatt. Nem hagytunk lehetőséget a vendégeknek, és ez meg is látszott a meccsen, nagyon kevésszer jutottak lövéshez. Most két nap pihenő következik, utána pedig a megszokott ütemben készülünk majd a pénteki döntőre.

Címlap régió: 
Hír rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Forrás: 
Címlap cím: 
Alig fél perc alatt két gól – A „macik” bent vannak a döntőben! (Képgalériával!)
Címlap lead: 
Szombat este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék vendége a SC Csíkszereda jégkorongcsapata volt az Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén. A házigazda végig magabiztos játékot mutatva 4-1-es győzelmet aratott, biztosítva helyét az Erste Liga döntőjében.
Elsődleges sport rovat: 
Széles kép: 
Galériát tartalmaz: 
Videót tartalmaz: 

Tartottuk a lépést a fővárosiakkal, de alulmaradtunk

Lead: 
Hatodjára találkozott az idényben egymással a Ferencváros és a Miskolc együttese – az összecsapást nagy csatában ezúttal is a zöld-fehérek nyerték, zsinórban hatodjára. Az OSC Zuglóban, a Szolnok a Kőér utcában, az Eger pedig Debrecenben gyűjtötte be a három pontot.
Törzs: 

Varga Zsolt alakulata a 2017/2018-as idényben a Miskolccal találkozott a legtöbbször - a zöld-fehérek öt mérkőzésükből ötöt megnyertek a borsodiakkal szemben. Nos, bár a vendéglátók akárcsak a korábbiakban, ezúttal is becsületesen küzdöttek és tartották a lépést a fővárosiakkal szemben, az FTC ezúttal is jobbnak bizonyult.

A felsőház hétvégi küzdelmeinek sorát a BVSC-OSC találkozó nyitotta, melyet az újbudaiak kezdek jobban. A házigazda zuglóiaknak az első játékrész végére még sikerült egyre zárkózniuk (3-4), azonban a második negyedtől megléptek a vendégek. Szűcs Levente tanítványai az utolsó etapban kapcsoltak újból magasabb fokozatra (3-4), azonban nem sikerült megközelítenük a 11-7-es sikert arató OSC-t.

mvlsz_szolnok_eger_ffi_20171222_madar_david_509.jpg

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A Honvéd a Szolnokot fogadta - a Tisza-partiak az újbudaiakhoz hasonlóan hétközben BL-találkozót vívtak, ám fáradtságnak legapróbb nyoma sem látszódott a vendégeken, sőt. A szolnoki gólok záporoztak a Kőér utcában, Cseh Sándor legénysége tizenhatszor volt eredményes, míg Vad Lajos együttesének mindössze három találatra futotta - a végeredményt Irmes Márton állította be az utolsó minutumban.
 
A középszakasz első fordulójában a Debrecen 16-8-as vereséget szenvedett Egerben. Komlósi Péter csapata ezúttal szerette volna megközelíteni a hevesieket és szépíteni az eredményen, amely egész sokáig úgy tűnt, sikerülni is fog a cívisvárosiaknak - a második félidőre egygólos egri ezetésnél fordultak rá a felek -, ám a vendégek jobban bírták a hajrát.

Címlap régió: 
Sport rovat: 
Bélyegkép: 
Korhatáros: 
Nem
Reklámmentes: 
PR cikk: 
Forrás: 
Címlap cím: 
Tartottuk a lépést a fővárosiakkal, de alulmaradtunk
Címlap lead: 
Hatodjára találkozott az idényben egymással a Ferencváros és a Miskolc együttese – az összecsapást nagy csatában ezúttal is a zöld-fehérek nyerték, zsinórban hatodjára. Az OSC Zuglóban, a Szolnok a Kőér utcában, az Eger pedig Debrecenben gyűjtötte be a három pontot.
Elsődleges sport rovat: 
Széles kép: 
Galériát tartalmaz: 
Videót tartalmaz: 

Oldalak