2017. október 23. Gyöngyi
Miskolc
7°C / 9°C
Együttműködés a Parádi Kórház és a Miskolci Egyetem között
minap.hu
|
2017. október 05. 13:06
|
frissítve: 2017. október 06. 22:11
Együttműködési megállapodást kötött a napokban a Parádfürdői Állami Kórház és a Miskolci Egyetem. A kórház és az egyetem ötvözni kívánja a gyógyító, kutató és oktató tevékenységet a balneológia, illetve a balneoterápia területével.

parad_furdo_me.png

A megállapodást a kórház részéről Stumpfné Rabóczki Anita főigazgató főorvos, az egyetem részéről pedig - Torma András rektor képviseletében - Jakab Nóra, oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes, Kiss-Tóth Emőke az Egészségügyi Kar dékánja és Szűcs Péter a Műszaki Földtudományi Kar dékánja írta alá.

Mint elhangzott, Parád több mint 250 éve része a magyar fürdőkultúrának. A jellegzetes illatú és ízű vasas-timsós parádi vizet évszázadok óta használják nőgyógyászati, bőr- és mozgásszervi betegségek gyógyítására külsőleg, és ivókúra formájában.

parad_furdo_me2.png

A Parádfürdői Állami Kórház és a felsőoktatási intézmény közötti együttműködés fő célja olyan közös kutatások megvalósítása, melyek kiterjednek a gyógyvíz hidrogeológiai vizsgálatára, humán-egészségügyi hatásának bizonyítására és a terápiás lehetőségek bővítésére. A kutatások mellett az együttműködő felek vállalják közös szakmai-tudományos programok, képzések, továbbképzések szervezését, és a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán tanuló egészségturizmus-szervező és gyógytornász hallgatók gyakorlati képzését.

A hazai termálvízkincs – köztük a parádi – egészségügyi hasznosítása nagy lehetőség a betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint a rehabilitációban.

Nem

Videótár

Folyamatos a zöldhulladék gyűjtés
00:58
Stadionséta gimnazistáknak
02:10
Mobilitási képek a Tiszain
02:01
Art of Magic Játék
00:26
Miskolc nagy fejlődés előtt áll, megint ipari központ lesz
02:15
Idősek tanácsa alakul Miskolcon
04:15
Miskolc is bemutatkozott a Járműipari Szakkiállításon
03:15
XIII. Miskolci Nemzeti Estély
96:54
Tűzifahelyzet
02:52

Most

Jelenleg nincs adás!