2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
„Dicsőséges magyar múltunk” – Jubileumi történelemverseny Miskolcon
minap.hu
|
2017. december 07. 11:15
|
frissítve: 2017. december 08. 13:17
Tizedik alkalommal hirdeti meg Miskolcon a „Dicsőséges magyar múltunk” című történelemversenyét a Fidelitas helyi csoportja.

Mint közleményükben írják, az ifjúsági szervezet számára különösen fontos, hogy nemzetünk történelmi múltját a fiatal generációk megismerjék, illetve nemzeti értékeinket, hagyományainkat ápoljuk. Ennek szellemében hirdették meg újra a történelemversenyt a miskolci középiskolások számára.

fidelitas_vetelkedo_170224_ja_6.jpg

Fotó az idei versenyről

A hagyományoknak megfelelően a magyar történelem egy újabb dicső korszakát dolgozza fel a vetélkedő: ezúttal Szent István életművét állítja a fókuszba.

– Célunk lehetőséget teremteni a tanulók számára, hogy a magyar történelem sikeres korszakait megismerjék, azokban jobban elmélyüljenek, és képességeiket újszerűen tudják fejleszteni – hangsúlyozta Kováts Ágoston, a Fidelitas Észak-magyarországi regionális igazgatója. – Kiemelt szerepet szánunk a forráselemzésnek, a térben és időben való tájékozódásnak, a kreativitásnak és a kommunikációs készségek fejlesztésének. Nem titkolt célunk ugyanakkor, hogy a verseny olyan témát jelenítsen meg a magyar történelemből, melyre mindannyian büszkék lehetünk.

fidelitas_kovacs_hojnyak_verseny.jpg

A jubileumi történelemversenyre a 9., 10., 11. és 12. évfolyamos diákok jelentkezését várják. A háromfős csapatokban akár vegyes évfolyamú tanulók is szerepelhetnek. Egy iskolából természetesen több csapat is indulhat, nevezési díj nincs, viszont értékes könyvnyereményekért és belépőjegyekért folyik majd a versengés – ismertette Hojnyák Dávid, a miskolci Fidelitas elnöke.

A nevezés – melyet a miskolc@fidelitas.hu címre várnak – beküldésének határideje 2018. január 15.

A vetélkedőt 2018. február 16-n rendezik meg a Városháza Dísztermében.

Nem

Videótár

Csongor és Tünde a Kamarában
01:48
Havazás
02:05
Második adventi gyertyagyújtás
02:35
Hatszáz csomagot vittek a gyerekek
01:50
Szeretet sütiért adomány
01:34
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
Avalon Mikulásfutás
01:50
Miskolc a TE helyed!
01:32