2018. április 23. Béla
Miskolc
9°C / 23°C

Kultúra

minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. április 22. 14:24
Idén második alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A tánc határokon átívelő közös nyelv a világ minden pontján, a kortárs mozdulatművészet pedig ma a legizgalmasabb műfaj. Az április 24-28. közötti fesztiválra a Miskolci Balett neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg, akiknek színvonalas produkciói a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők egy sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva: 
2018. április 22. 13:53
„Kis magyar Woodstock” – ahogy akkor, és ahogy azóta nevezik. 45 évvel ezelőtt Miskolc beírta magát a zenei lexikonokba, felkerült a fesztiválok térképére: Magyarország első popfesztiváljának a DVTK stadion focipályája adott otthont. 1973. június 10-én egy hosszú hajú, trapéznadrágos nemzedék utat tört magának a zenei történelembe, s ezzel a nappal városunk méltán kiérdemelte „a rock fővárosa” jelzőt. Ezt a 45 évvel ezelőtti júniusi napot ünnepelte együtt a Mini és a miskolci közönség péntek este a Gárdonyiban.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. április 22. 08:49
Rendkívüli kifejezőerőt hordoz az opera nyelve, évszázadok óta egy csodálatos őrület, ebben a darabban pedig néha groteszk, paradox és drámai helyzetek váltakoznak – vallott szerzeményéről Marco Taralli, A rivális című opera zeneszerzője.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. április 22. 11:28
Huszonhetedik alkalommal rendezte meg hétvégén a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót és Fesztivált a Magyar Drámapedagógiai Társaság. A programsorozatnak a miskolci Csodamalom Bábszínház adott otthont.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. április 22. 17:43
Százhetven évvel ezelőtt alakult meg a nemzetőrség, Kossuth Lajos indítványára. A szervezet hagyományaira, és a néhai kormányzóra emlékeztek szombaton Miskolcon, az Erzsébet téren.
minap.hu
Utoljára módosítva: 
2018. április 21. 09:19
Újra meghirdetette a Cseh Károly Emlékversenyt Szikszó önkormányzata. A héten megrendezett verseny már negyedszer emlékeztetett a költő munkásságára.

Oldalak