Ugrás a tartalomra

Az enyhe tél kedvezett a fasorgondozásnak és a parkfenntartásnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 18. szombat 16:55
Az idei évben a Városgazda eddig több mint háromszázhatvan alkalommal végzett gallyazást, huszonhárom utcában és téren történt meg a cserjék metszése és gyomtalanítása.
Fotók: varosgazda.hu

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szakfeladatot végző csoportja az enyhe téli időszakban folytatta Miskolc város közterületein a parkfenntartási munkákat. Ezek a tevékenységek jellemzően március 15-ig tartanak, utána a szabályok szerint csak élet- vagy balesetveszély esetén végzik az ilyen tevékenységeket, tekintettel a növények vegetációs időszakára és a madarak fészekrakására. A társaság a fák és cserjék ápolását a fás szárú növények védelméről, az állatok védelméről és kíméletéről, valamint a természet védelméről szóló jogszabályok alapján végzi.

Az idei évben a Városgazda eddig több mint háromszázhatvan alkalommal végzett gallyazást, kiemelten a Kassai és Szeder utcákban. Huszonhárom utcában és téren történt meg a cserjék metszése és gyomtalanítása, a többi közt Miskolctapolcán, a Fazekas utcában, Lillafüreden és Komlóstetőn. Az évelő növények ápolása során több mint száz négyzetméter területen gondozták az ágyásokat, például a volt Mese cukrászda környékén a Vörösmarty Mihály utcában, a Szemere kertben és a Palóczy László utcában. A sövényvágás és bozótirtás pedig leginkább a Vörösmarty Mihály utcát és a Csabavezér utat érintette.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!