Ugrás a tartalomra

Felvonulással megkezdődött a Miskolci Piknik, a fesztivál három napja alatt több mint ötven fellépő érkezik

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 22. péntek 16:31
Látványos felvonulással nyitott Miskolc új fesztiválja, ami a közösségeket, a gasztronómiát és természetesen a koncerteket helyezi a középpontba.
Juhász Ákos képgalériája

Lezárhattuk a visszaszámlálást: eljött szeptember 22., debütál az új miskolci fesztivál. Miskolci Piknik a neve, első a sorban, és máris magasra igyekszik tenni azt a bizonyos minőségi szintet mutató lecet: több mint félszáz fellépőt sikerült elhívni Miskolcra, a mai magyar fősodorba tartozó zenekarok mellett ráadásul külföldi sztár is tiszteletét teszi nálunk.

A hangulatot egy látványos felvonulással alapozták meg, hosszan kígyózott a sor a belvárosban. A menet a Villanyrendőrtől indult, és az egyik fő helyszínre, a Szent István térre érkezett meg.

A pénteki programot mutatjuk:

miskolci piknik

Az első napos bemelegítés után a szombat és a vasárnap is igen erősnek ígérkezik. Itt lesz Majka és a Bagossy Brothers, vagy épp a sztár DJ, Topic. Mellettük számos előadó várja a fesztiválozni vágyókat három napon keresztül Miskolc főutcáján.

Látványfőzést tart Rácz Jenő Michelin-csillagos séf is, aki helyi alapanyagokból varázsol majd a Szent-István téri nagyszínpadon. Az első Miskolci Piknik azonban nem csak a fantasztikus ízek és pörgős zenék elkötelezettje: a program a helyi közösség és identitás megerősítésének is letéteményese.

Természetesen az ország legkülönbözőbb pontjairól is érkeznek étel- és italkülönlegességek, de a Miskolci Piknik nem egy hedonista szemléletű fesztivál. Szervezőinek az az alapvető célja, hogy a programsor felmutassa a helyi értékeket, ezáltal erősítse a helyi identitást és gazdaságot, végső soron hozzájáruljon a fenntartható életmód terjedéséhez.

A fesztivál a Centrumtól egészen a Szent István térig nyúlik el, ahol a három színpadot - a Szent István téri nagyszínpad, az Erzsébet téri lounge chill zone, valamint a villanyrendőri színpad - összekötve több mint száz különböző gasztronómiai árus várja majd a látogatókat.

És a Miskolci Piknik alkalmával szombaton leülhetünk Miskolc közös asztalához is. A rendhagyó kezdeményezésen együtt ebédelhetnek a városlakók az Erzsébet tértől a sétálóutca felé kanyargó hosszú asztalnál.

A részletes programot ITT, a fesztiváltérképet pedig ITT találja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!