Ugrás a tartalomra

Gondoskodó Miskolc – Szeptember végéig várják a jelentkezőket az ingyenes lakossági led-csereprogramra

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 19. kedd 16:25
Az energiaárak drasztikus emelkedése és az infláció az elmúlt évben a miskolci családokat is nehéz helyzetbe hozta, olyannyira, hogy kizárólag saját erejükre támaszkodva csak nehezen vagy egyáltalán nem tudták kigazdálkodni a rezsiköltségeket. A drágulás Miskolc MJV Önkormányzatánál és annak intézményeinél is olyan mértékű volt, hogy akár a teljes éves költségvetés csaknem felével is megnövelte a város energiakiadásait.

Miskolc MJV Önkormányzata a szűkös költségvetés ellenére is fontosnak tartja, hogy ne hagyja magára a miskolci családokat, hogy erején felül, de segítse a városlakókat.

A Nagy-Miskolc program fontos része a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomag, amelynek egyik eleme – a CYEB-bel együttműködve – a városban megvalósuló ingyenes lakossági LED-csereprogram.

Az Önkormányzat folytatja a már megkezdett programot, amelyre első körben hatezer miskolci regisztrált, részükre mintegy hetvenezer darab LED került kiosztásra. A sikeres csereprogram részeként kiosztott korszerűbb izzók, alacsonyabb villanyszámlát eredményeznek a miskolci családok számára.

Fontos, hogy a program mostani szakaszában azok a miskolciak jelentkezhetnek, akik nem vettek részt az első kiírásban, van érvényes szerződésük az áramszolgáltatóval, és rendelkeznek miskolci lakcímkártyával. A regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, azonban jelentős megtakarítást jelenthet az éves villanyszámlában. A rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje alapján hány ingyenes LED-re jogosult.

A regisztráció elektronikus úton az alábbi linken elérhető weboldalon indítható el:

https://www.ledcsere.hu/

A regisztrációs pontokon személyesen is lehet jelentkezni. Ezeken a helyszíneken az érdeklődőket az Önkormányzat munkatársai segítik majd. A regisztrációhoz a személyazonosító és a lakcímet igazoló igazolvány, valamint a regisztráló nevére szóló villanyszámla szükséges. A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként miskolci átvételi helyet kell bejelölni.  Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők. Emiatt a regisztráció során e-mail cím megadására is szükség van.
 

Regisztrációs pontok:

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának központi ügyfélszolgálata (Miskolc, Városház tér 8.)

Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00-16:00, Szerda: 8:00-17:30, Péntek: 8:00-12:00

Kihelyezett ügyfélszolgálati irodák (Miskolc, Klapka György utca 15-17.)

Szerdánként 15:00-18:00


Ady Endre Művelődési Ház (Miskolc, Árpád u. 4.)

Szerdánként 15:00-18:00

 

Gárdonyi Géza Művelődési Ház (Miskolc, Sütő János utca 2.)

Szerda: 13:00-16:00

 

Görömbölyi Művelődési Ház (Miskolc, Szolártsik Sándor tér 4.)

Hétfő 9:00-12:00

 

A program második, jelenleg is aktuális szakaszában 2023. szeptember 30-ig lehet regisztrálni. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!