Ugrás a tartalomra

Két konténernyi szemét erejéig jöttek össze Perecesen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 08. szombat 13:55
Húsz elkötelezett természetszerető két óra alatt csodára képes.
Osztie Tibor képgalériája

A perecesi szabadtéri színpad mögötti völgyben akár több tízéves szemét is lapulhat. Ennek előnye, hogy az újratermelődés réme kevésbé fenyegeti a környéket - számolt be szombat délelőtt a Miskolc Televíziónak az eseményen Serbán Zsolt bükki tisztasági nagykövet.

A MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület elnöke felidézte: 2019 óta ez a tizenötödik alkalom, hogy a városrészben elhullajtott hulladékot egybegyűjtik. Mint megtudtuk: a tendencia javul Perecesen, így időről időre egyre kevesebb szeméttel találkoznak.

Az elmúlt öt esztendőben csaknem száznegyvenhárom köbméter, azaz mintegy másfél kamionnyi hulladék landolt a konténerekben, amelyekből ezúttal is kettőt biztosított a térség önkormányzati képviselője. Bazin Levente stábunknak hangsúlyozta: a szemétszedés önmagán túlmutat, miután komoly összekovácsoló szerepet lát el a helyi közösségben. 

Hozzátette: a városrész pereme az önkormányzat feladatellátási területén kívül esik, tőszomszédságban a Bükki Nemzeti Parkkal. Éppen emiatt lényeges - mutatott rá -, hogy Pereces gyönyörű természeti adottságait megőrizve vegyék fel a kesztyűt a szemeteléssel.

- Nem a mi szemetünk, de a mi földünk és a mi városrészünk - húzta alá motivációjukat a várospolitikus.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!