Ugrás a tartalomra

Részvételi költségvetés: Ingyenes sportolás lehetőség és jogi tanácsadás indul

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 20. szerda 09:30
A tavalyi részvételi költségvetés részeként a miskolciak szavazatai alapján 10 ötlet valósul meg, ezek között van a most induló kettő: a „Fitt Miskolcért” és a „Segítő Miskolc – Ingyenes jogi tanácsadás”.

Szeptembertől a város több pontján sportolhatnak ingyenesen a miskolciak, emellett – szintén térítésmentesen – jogi tanácsadás is várja őket - írja szerdai közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóközleménye. Kiemelik: köszönhető ez annak, hogy a 2022-es részvételi költségvetés győztes ötletei közül elsőként megvalósult két projektelem: a „Fitt Miskolcért” és a „Segítő Miskolc – Ingyenes jogi tanácsadás” az első, amelyek megvalósultak.

- A miskolciak egymásról is gondoskodnak, ezt bizonyították a 2022-es miskolci részvételi költségvetés Támogató Miskolc kategóriájába benyújtott ötletek. A témakör győztes elképzelései közül most kettő valósult meg, amelyekről elmondható: a nehezebb körülmények közt élő városlakók számára nyitnak meg bizonyos szolgáltatásokat - írják.

Emlékeztetnek, a „Fitt Miskolcért” elnevezésű program ötletét benyújtó polgár célja az volt, hogy azok is hozzáférjenek a sportolási lehetőségekhez, akiknek erre korlátozott lehetőségeik vannak anyagi helyzetük miatt. Emellett úgy fogalmazott: „A sport és mozgás mellett a közösségi élmény is meghatározó szerepet töltene be”.

Szavazatukon keresztül egyetértettek a miskolciak az elképzeléssel, így Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a részvételi költségvetés terhére megvalósította azt. Ennek köszönhetően szeptembertől négy helyszínen indultak el az ingyenes sportolási lehetőségek.

Helyszínek
Avasi Közösségi Kávézó

- Hatha jóga csütörtökönként, 18:30 – 19:30
-  Alakformáló torna hétfőnként, 17:00 – 18:00
- További információ: +36203994103

Célpont Közösségi Tér
- Baba-mama torna csütörtökönként 10:30
- Hatha jóga csütörtökönként 17:00

Ady Endre Művelődési ház
- Zumba hétfőnként 18:30 – 19:30; ingyenes november 30-ig
- Alakformáló torna keddenként és csütörtökönként 18:30 – 19:30; ingyenes november 30-ig

Ifjúsági Ház
- Hatha jóga keddenként, 17:15 – 18:45-ig; ingyenesen november 14-ig
- Zumba csütörtökönként, 19:00 – 20:00; ingyenesen november 16-ig

A „Segítő Miskolc – Ingyenes jogi tanácsadás” ötlet benyújtója szerint - folytatódik a közlemény - „Nagyszerű lenne, ha szakemberek segítenének a különböző érdekvédelmi kérdésekben és tájékoztatást tudnának nyújtani, hova forduljanak az emberek panaszaikkal, miként érvényesíthetik az őket megillető jogaikat”.

- Győztes ötletként ugyancsak vállalta a megvalósítást a miskolci önkormányzat, a 2022-es részvételi költségvetésből finanszírozva. A szolgáltatást a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézményben (3530 Miskolc, Arany János u. 37.) vehetik igénybe az érdeklődők minden szerdán, 15 és 17 óra között. Fontos, hogy előzetesen telefonon be kell jelentkezni. Ezt a 0646-562-276-os telefonszámot felhívva tehetik meg - írják.

A közlemény felidézi, a 2022-es részvételi költségvetés terhére, a miskolciak szavazatai alapján 10 ötlet valósul meg. Hogy melyek ezek, arról ezen az oldalon találhat további információt.

Végül felhívják a figyelmet arra is, hogy a helyhatóság  2022 után 2023-ban is elkülönített az éves költségvetéséből egy meghatározott összeget, hogy annak felhasználásáról a polgárok döntsenek. Az ötletbenyújtás fázisa jelenleg is, szeptember 30-ig tart. A folyamatról részletes leírás érhető el a következő oldalon: https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes.

(Címlapképünkön: Miskolc belvárosának részlete a színház tornyából. Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!