Ugrás a tartalomra

Újabb, megdöbbentő részletek derültek ki az esztergomi robbantásról - egy kétgyermekes családapa halt meg a TEK részéről

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 22. péntek 11:43
Ő volt az első a Terrorelhárítási Központnál, aki életét adta munkavégzés közben. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította. A robbantó valószínűleg egy flex-szel esett neki a gázpalacknak, mire azok felrobbantak, többeket a közeli tóba dobott a detonáció.
Rendőrségi kordon a robbantás helyszínén. | Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy kétgyermekes édesapa, a 34 éves Kónya Gábor Lajos hunyt el szerdán este az esztergomi robbantásban - tudta meg az RTL.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szerda délután a Terrorelhárítási Központ (TEK) körbezárt egy Esztergom külterületén található házat. Arra kérték a benne tartózkodó férfit, hogy jöjjön ki, és működjön együtt velük.

Fotók: MTI/Máthé Zoltán

Ő erre nem volt hajlandó, fenyegette a rendőröket, akik ezért az elfogása mellett döntöttek.

A rajtaütés közben páncélozott jármű fedezékében nyitották meg a kaput, és felsorakoztak a fő bejárati ajtóhoz. Innentől minden másodpercek alatt történt. Elkezdték az ajtó megnyitását, de egyetlen kommandós sem tudott belépni az épületbe, mert amikor az ajtó erőszakos megnyitása megtörtént, akkor az egyik TEK-es látta, hogy a férfi egy flex-szel vélhetően egy gázpalack felé indult, ami miatt megtörténhetett a robbanás.

A TEK-esek 8-10 métert repülve egy kisebb tóba estek. A detonáció néhány tűzoltót is arrébb hajított.

Fotók: MTI/Máthé Zoltán

Azonnal kimentették a tóba esett rendőröket, a mentőszolgálat munkatársaival megkezdték a sérültek stabilizálását. A szakemberek megállapították, hogy egy TEK-es meghalt, egy másik súlyosan megsérült, tízen pedig könnyebben. Három tűzoltó szintén megsérült, őket azóta hazaengedték.

Kónya Gábor Lajost később Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és utólag, soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!