2019. május 22. Júlia, Rita
250.000 forintért adta el prostituáltnak a nőt
minap.hu
|
2018. november 12. 13:47
|
frissítve: 2018. november 13. 14:13
Emberkereskedelem miatt ítélte el a Miskolci Törvényszék azokat a vádlottakat, akik egy nőt egymás között eladtak, hogy aztán prostituáltként dolgoztassák.

Az ítélet szerint a sértett nő, akinek nem volt hol laknia, 2017 nyarán ismerőséhez, az első rendű vádlotthoz költözött. Az együttélés során a továbbra is rossz anyagi helyzetben lévő nő elárulta az első rendű vádlottnak, hogy régen prostituáltként dolgozott, majd elkeseredettségében arra kérte, segítsen neki kuncsaftokat találni. Az első rendű vádlott a nő kiszolgáltatott helyzetét kihasználva úgy döntött eladja őt, ezért 2017. június 25-én éjjel egy ismerőse, a harmadrendű vádlott közvetítésével találkozót beszélt meg a vevővel, a másodrendű vádlottal. A találkozó során a vevő meg akarta nézni, hogy milyen „árút” kínál számára az eladó. A találkozót a közvetítő szervezte, melyet követően a vevő 250.000,- forintért megvette a nőt, hogy későbbi prostitúciós tevékenységéből hasznot húzzon. A vevő 2017 júliusában Németországba vitte a nőt azért, hogy ott prostituáltként dolgozzon.

A vádlottak a bűncselekmény elkövetését már a nyomozás során beismerték, a tárgyaláshoz való jogukról lemondtak és egyezséget kötöttek az ügyészséggel a büntetésről is. A törvényszék az ügyészség és a vádlottak egyezségét jóváhagyta, a vádlottakat emberkereskedelem miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ítélete jogerős.

Az ügy elbírálása során az új büntetőeljárási törvény egyik fontos, az eljárás egyszerűsítését és gyorsítását szolgáló újítását, az egyezség lehetőségét alkalmazták. Az eljárási törvény ugyanis lehetőséget biztosít arra, hogy az egyezségnek megfelelő bírói döntés egyszerűsített eljárási rendben megszülessen. Eszerint az ügyészség és a terhelt még a vádemelés előtt egyezséget köthet a bűnösség beismeréséről és annak következményeiről. Az egyezséget jegyzőkönyvbe foglalják, és a vádirattal együtt küldik meg a bíróságnak. A bíróság megvizsgálja az egyezséget és az egyezségkötés körülményeit, ha az megfelel a jogszabályi előírásoknak és összhangban áll az ügyiratokkal, valamint a vádlott az egyezséggel egyező vallomást tesz, a bíróság az egyezséget jóváhagyja, majd ítéletet hoz. A bíróság garantálja az egyezség törvényességét, de az ítéletben az egyezségen alapuló vádirat tartalmától, az egyezségben rögzített büntetéstől, intézkedéstől nem térhet el - tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat