2022. május 25. Orbán
76 falmászó versenyzett a Factoryban (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. október 06. 20:26
|
frissítve: 2018. október 09. 13:00
Szombaton rendezték meg a Factory Arénában a magyar mászókupa futam VII. Factory Nehézségi Magyar Kupafordulóját.

Amióta a falmászás olimpiai sportág, pontgyűjtő kupafutamokat rendeznek a sportolóknak, akik az itt összegyűjtött pontszámokkal kvalifikálhatják magukat a nemzetközi versenyekre – ilyen pontgyűjtő kupafutamot rendeztek a Factory Sportarénában is, szombaton.

maszoverseny_181006ml_25.jpg

Egri Zsuzsától, a Factory Sportaréna vezetőjétől megtudtuk, 76 mászó indult a miskolci kupafordulón, akik az ország minden tájáról érkeztek. A pénteki előselejtező után, szombaton mérték össze tudásukat az indulók, nehézségi falmászásban.

maszoverseny_181006ml_15.jpg

Miért nehézségi falmászás?

A nehézsági falmászás során, mászó dinamikus kötél segítségével mászik, miközben a kötelet bizonyos távolságokban a falba szerelt nittekhez kapcsolja ún. köztesek (schling) használatával, ezzel önmagát biztosítja. Mászás során a földről biztosító ember segítségével történik a biztosítás. Ez az ún. előlmászás. A mászó feladata a műfalon kijelölt út kimászása, ill. minél tovább történő mászás, az idő másodlagos szempont.

maszoverseny_181006ml_9.jpg

– A Factory Aréna versenye Boller Dániel és Bodrogi Zoltán mászómesterek nélkül nem jöhetett volna létre – emelte ki Egri Zsuzsa.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat