2022. június 25. Vilmos
Adventi hangulat a hétvégén a Szent István téren (Képgalériákkal!)
minap.hu
|
2018. december 01. 18:41
|
frissítve: 2018. december 06. 13:50
Advent első hétvégéjén hamisítatlan ünnepi hangulatban, karácsonyi programkínálatban lehet részük mindazoknak, akik kilátogatnak a Szent István térre. Képgalériák a pénteki és a szombati hangulatról.

advent_sztisvan_ter_181130_ja_2.jpg

Nincs hiány finom falatokban, alkalomhoz illő itókákban sem, a csillogó gyermekszemeket pedig pedig játékokkal, csillogó látványvilággal varázsolják el. Az óvodásokat és a kisiskolásokat külön adventi gyermekfoglalkoztató programokkal várják, az Éneklő Fenyő pedig a város karácsonyfájaként a munkahelyek és intézmények közösségeit várja: a csapattagok közösen énekelhetnek, és ötletes koreográfiával mutathatják meg egyéniségüket az ország első, életre keltett karácsonyfájának díszeként.

advent_sztisvan_ter_181130_ja_12.jpg

Idén a családok évét hirdette meg a kormány, így mikor a Szent István tér óriási adventi koszorújának gyertyáit meggyújtjuk, Miskolc a családokat is ünnepli. A 4 gyertyagyújtás ünnepsége az anya, az apa, a gyermek és a család fogalma köré épül.

Az Advent Miskolc színpadán Miskolc ifjú tehetségei mellett igazi sztárok adnak karácsonyi koncertet. Pénteken Gulyás Szabina szórakoztatott, szombaton először ifjú miskolci tehetségek, Köszörűs Sára és Kerekes Dorina Petra léptek fel, majd Wolf Kati adott nagy sikerű koncertet.

Az ünnepi fények és a városháza fényfestése mellett idén is megnyílt az Angyalkert, naponta kinyitják a főtéren lévő adventi naptár ablakait, de óriáskerékről is megnézhetjük az ünnepi fénybe öltözött belvárost. A Szent István téren felállított Sütigyár és az ország legnagyobb Szeretetdoboza várja az adományokat.

A belváros sétálóutcáján, a Széchenyi utcán november 26-ától adventi vásárt tartanak, ahol közel 50 árus kínálja termékeit. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat