2019. március 24. Gábor, Karina
Automotive Hungary – „Sok pozitív változás történt a városban és a régióban”
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. október 18. 13:43
|
frissítve: 2018. október 20. 22:43
Miskolc megfelelő hely az autóipari cégek, beszállítók számára, sok pozitív változás történt a városban és a régióban – fogalmazott Uwe Mang, a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. miskolci telephelyének gazdasági ügyvezető igazgatója Budapesten, a régió egyik legnagyobb autóipari seregszemléjén.

A miskolci gyár jövőjét is biztosítják a SEGA cégcsoport legújabb termékei. 2019-ben több olyan új típusú generátort vezetnek be és gyártanak Miskolcon, amikkel csökken a széndioxid-kibocsátás. Az Automotive Hungary-n mutatták be új termékeiket, valamint egy jövőbe mutató tanulmányt, ami a járműipar környezettudatosságát vizsgálja.

A start stop önindító rendszer csak egyik a SEGA cégcsoport világszerte ismert termékei közül. Európában három gyárban gyártanak önindítókat és generátorokat. Közülük a miskolci a legnagyobb.

Az új generátorok már a jövőt jelentik; csöndesebbek, teljesítményük nagyobb, és általuk csökken a szédioxid-kibocsátás. – Nemcsak a cég, de Miskolc jövőjét is jelentik ezek az új termékek – hangoztatta Uwe Mang, a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. miskolci telephelyének gazdasági ügyvezető igazgatója, hozzátéve: a termék fejlesztésében magyar mérnökök vettek részt, és gyártásuk a miskolci üzemben kezdődik meg jövőre.

Jövőre számos új termékkel jelennek meg a piacon, egyike ezeknek az új típusú generátor, másik pedig a BRM hajtás. A technológia minimális költséggel képes a hagyományos belső égésű motort hibriddé tenni. Első BMR meghajtású robogójukat az Automotive Hungary-n mutatták be.

Ahogy az a tanulmány is a Hungexpon debütált, ami a környezetbarát járműipar jövőjét is kutatja. A jövő alakításában a cégnek is felelőssége van a SEGA szóvivője szerint. Cristoph Hölzl úgy fogalmazott: „természetesen fektetnünk kell az elektromos autókba, az akkumulátorokba, az infrastruktúrába, de ezen felül a belső égésű motorokat is hatékonyabbá kell tennünk, hiszen mindennapi életünknek a részévé váltak.

– Ebben pedig Miskolcnak is szerepe van, a jelenlegi technológiák itt is megvannak. Miskolccal közösen fejlesztjük és gyártjuk a termékeket, és ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelenlegi autóipart hatékonyabbá tegyük – mondta a cégcsoport szóvivője.

Egymilliárd autó van jelenleg a világon, ebből kétmillió elektromos. A Fehér könyv szerint 2025-re az elektromos járművek aránya eléri a 15 százalékot. Addig a jelenlegi kvóták is változnak majd, mivel a kormányzatok széndioxid-kibocsátási szabályai is egyre szigorúbbak.

– Az Automotive Hungaryn való részvétel számunkra azt jelenti, hogy bemutathatjuk az új termékeinket – fogalmazott a helyszínen Uwe Mang. – Jelenleg talán egy még kevésbé ismert cégcsoport vagyunk, de az autóipari seregszemlén be tudunk mutatkozni az új termékeinkkel és találkozhatunk az autóipar más szereplőivel, kollégákkal is. Ez egy nagyon jó lehetőség.

automotive_181017ml_85.jpg

Uwe Mang (jobbról a második) szerint az Automotive Hungary kiváló lehetőséget nyújt az autóipari szereplőkkel való találkozásra

A gazdasági ügyvezető igazgató annak a véleményének adott hangot, hogy Miskolc és a régió megfelelő helyszín az autóipari cégek, beszállítók számára, sok pozitív változás történt a régióban.

A szerdán megnyitott VI. Automotive Hungaryn Miskolc idén 13 kiállítóval képviselteti magát. A Budapesten, a Hungexpo területén megrendezett autóipari seregszemlén a borsodi megyeszékhely a kezdetektől részt vesz, a várost a kiállításon közösen képviseli az önkormányzat és a Miskolci Egyetem, a járműalkatrész-gyártó vállalatok mellett.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat