2020. augusztus 03. Hermina
"Az egyház évszázadok óta mecénása a kultúrának" – újévi koncert a minorita templomban (Képgalériával!)
minap.hu
|
2019. január 13. 16:50
|
frissítve: 2019. január 16. 13:23
Újévi koncertet szervezett vasárnap a minorita templomban a plébánia és az Éltető Lélek Alapítvány. Az új programmal hagyományt szeretnének teremteni.

A hangverseny résztvevőit Szalkai Z. József, a Minorita Plébánia plébániai kormányzója köszöntötte. – Az egyház évszázadok óta mecénása a kultúrának. Meg szeretnénk szólítani mindazokat, akik szeretik a komolyzenét és általában a kultúrát. Az első ilyen rendezvényünkön fellépő Szent Ferenc Kórus állandó résztvevője lesz az újévi koncerteknek, karnagyuk, Gergely Péter Pál elkötelezett az egyházközségünk iránt – mondta el a plébániai kormányzó.

img_6080.jpg

Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány vezetője köszönetet mondott a Tisza-vidék apostola – Kelemen Didák című dokumentumfilm támogatóinak, akik közül többen jelen voltak a hangversenyen. Kiemelte, a film még nincs teljesen készen, de már csak hónapok kérdése, és bemutatják. A minorita templomot építtető Kelemen Didákról ez lesz az első dokumentumfilm.

img_6121.jpg

Az újévi koncerten fellépett a Szent Ferenc Kórus, a Cardinal Mindszenty Kórus, közreműködött Vihula Mihajlo gitárművész-zeneszerző. Verset mondott Balázs István, Kolozsi Balázs, Szajkó Anita énekelt. Szólót játszott Kovács Attila, Bereczki Ákos és Gergelyné Barna Katalin. A műsorban többek között Schütz-, Lassus-, Monteverdi- és Gruber-darabok csendültek fel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat