2020. július 10. Amália
Az utolsó két percben dőlt el a mérkőzés
dvkt.eu
|
2018. december 23. 19:54
|
frissítve: 2018. december 25. 14:04
Remek hangulatú mérkőzésen az utolsó két percben lőtt két góllal legyőzte a MAC Újbuda csapatát a DVTK Jegesmedvék december 21-én este. Somogyi Balázs 98 másodperccel a rendes játékidő vége előtt talált Bálizs kapujába, majd Harrison egy üres kapus találattal állította be a végeredményt.

Ziga Pance nélkül kezdte meg az összecsapást a DVTK Jegesmedvék, ugyanis a szlovén csatár a szerdai mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést. Nagy tempóban és feszült légkörben kezdődött a találkozó, az első perctől kezdve nagy ütközéseket láthattak a szurkolók. Az első helyzet Bálizs kapujánál alakult ki, két perccel később pedig Vaynak is védeni valója akadt. A 6. percben elcserélték magukat a vendégek, de egy perc sem telt el amikor Magosi is a büntetőpadra ült, sőt újabb egy percet követően Crawford is a kiállítás sorása jutott, így kettős emberelőnybe került Majoross Gergely csapata. Gól azonban nem született köszönhetően Vay Ádám remek védéseinek. Egyenlő létszámban nem sok időt töltöttek a csapatok, a folytatásban MaCaulay és Brown is két perces büntetést kapott, de az emberelőnyös játékok akadoztak, így komolyabb lehetőség nem alakult ki a kapuk előtt. A harmad zárásaként még Tomás Slovák is kiült a büntetőpadadra.

A második játékrész áthúzódó vendég előnnyel kezdődött, majd folytatódott a kiállítások sora és Dansereau kapott két perces büntetést. Ezt követően megváltozott a játék képe és a kiállításokat helyzetek váltották fel. Bálizsnak többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne változzon az eredmény, a harmadban a kapuralövések száma 18-7 volt Glen Hanlon csapata javára. A folyamatos nyomás ellenére nem született meg az első hazai gól.

jegesmac.jpeg

A harmadik harmadban folytatódott a hazai fölény, ami a játékrész felénél csúcsosodott ki. Előbb Somogyi, majd Milam óriási helyzete maradt ki. Szinte csak miskolci kapuralövéseket jegyezhettünk fel és a szurkolók is megérezték, hogy közelít az első találat, ugyanis nagyszerű hangulatot teremtettek a jégcsarnokban. Az 51. percben egy újabb Somogyi helyzet maradt ki, majd a hajrá kezdetekor Magosi lőtt fölé egy létszámfölényes helyzetnél. Már beléptünk az utolsó két percbe is, amikor Galanisz Nikandrosz a kapu előtt húzott meg pár remek cselt és Somogyihoz passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt (1-0). A hátralévő 98 másodpercben mindent megtett az egyenlítésért a MAC, Majoross Gergely mezőnyjátékost küldött a jégre Bálizs helyett, de újabb gólt Harrison szerzett, aki Loiseau passza után a pálya széléről lőtt az üresen maradt kapuba (2-0).

Tipsport Liga 33. forduló

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Értékelés

Glen Hanlon: Az első harmadban nem nyújtottunk jó teljesítményt a MAC-nak nagyobb esélye volt az első gólra, de Vay remekül védett az egész mérkőzésen. A második játékrésztől átvettük a kezdeményezést, a harmadikban pedig már dominálni is tudtunk. Érezhető volt, hogy kevés gólos mérkőzés lesz, szerencsére a hajrában mi szereztük meg ezt a fontos győztes találatot. Örülünk ennek a győzelemnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat