2018. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Miskolc
16°C / 30°C
A bécsiek elleni meccsből építkeznének a jégkorongozók
T. M.
|
2017. szeptember 21. 22:26
|
frissítve: 2017. szeptember 22. 21:24
Az elmúlt mérkőzéseken vereségek és győzelmek is tarkították a DVTK Jegesmedvék mérlegét. Azonban a hétfői, Vienna Capitals elleni győztes Erste Liga-mérkőzésből Mikael Tisell vezetőedző szerint lehet építkezni.

dvtk_jegesmedvek_sajtaj_170921_ja_7.jpg

Fotók: Juhász Ákos

A fölényes, hatgólos győzelem (7-1) alkalmával alig lehetett olyan csapatrészt, játékelemet látni, amiben a DVTK gyengén teljesített volna. Mikael Tisell vezetőedző szerint ez volt az az összecsapás, amiből lehet meríteniük a folytatásra is.

– Habár mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, remélem, hogy a bécsiek ellen mutatott játékstílust és energiát tovább tudjuk vinni – mondta a svéd szakember csütörtökön, a DVTK Edzőközpontjában tartott sajtóeseményen. – Mind támadásban, mind védekezésben erősek voltunk, ahogy emberelőnyös és emberhátrányos szituációkban is. Tetszett, amit a játékosaimtól láttam, remélem, ez a jövőben sem fog változni.

dvtk_jegesmedvek_sajtaj_170921_ja_5.jpg

Tisell szerint a magyar bajnokság színvonala a tavalyihoz képest emelkedett, amit jól bizonyít, hogy a csapatok idén már négy sorral játszanak.

– Sokkal nehezebb négy sornyi, jó formában lévő játékost találni, idén már nehezebb a csapatok dolga – tette hozzá a skandináv tréner, aki szerint ez jót tesz a magyar jégkorongnak. Tisell a pénteki, Csíkszereda elleni összecsapáson újra számíthat Miskolczi Márkra, Peter Sakaris azonban eltiltását fogja tölteni az erdélyiek ellen, így rá nem számíthat.

A magyar válogatottba ismét meghívót kapó Galanisz Nikandrosz szerint is egyetértett edzőjével abban, hogy a Vienna elleni teljesítményre joggal lehetnek büszkék.

– Minden játékelemben kiválóak voltuk, pénteken és vasárnap is ezt várom el a csapattól – szögezte le a görög felmenőkkel bíró, de Dunaújvárosban született csatár. – Újra fel kell szántanunk a jeget, ugyanazzal az elszántsággal és magabiztossággal kell előrukkolnunk, mint néhány nappal ezelőtt.

dvtk_jegesmedvek_sajtaj_170921_ja_2.jpg

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat