2022. október 04. Ferenc
Belepte a hó az országot, keleten figyelmeztetés van érvényben
minap.hu
|
2019. január 10. 09:15
|
frissítve: 2019. január 10. 19:34
Délen, délkeleten, valamint nyugaton sok lesz a felhő, másutt ugyanakkor szakadozott felhőtakaróra, több-kevesebb napsütésre számíthatunk – tájékoztat honlapján az OMSZ.

Az egész országot belepte a hó. A legtöbb Kékestetőn hullott, ott több mint 30 centiméteres a hóréteg. Szerdán sok helyen akadozott a közlekedés, de elzárt település nincs. A sózás hatására a főutak az ország nagy részén már vizesek, de a mellékutakon még sokfelé télies útviszonyokra kell számítani.

Csütörtökön észak-, északkelet kivételével elszórtan valószínű kisebb havazás, hózápor. Megélénkül, többfelé meg is erősödik az északi, északkeleti szél, északkeleten néhol hófúvás is lehet. A csúcshőmérséklet -2 és +2 fok között várható. Késő estére -1 és -6 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

ho_havazas_szankozas_mti_bruzak_noemi.jpg

Romlott a levegő minősége. A magas szállópor-tartalom miatt Putnokon veszélyes, a fővárosban, Miskolcon, Sajószentpéteren, Szegeden és Vácon pedig kifogásolt a levegő. A nagy szmog az arra érzékenyeknél nehézlégzést és köhögést okozhat – olvasható a hirado.hu-n.

Előreláthatólag csütörtök kora délutánig helyenként, nagyobb eséllyel a Dunántúlon (napközben fokozatosan egyre inkább nyugaton) fordulhat elő hózápor, illetve időszakosan kissé nagyobb területre kiterjedő havazás (helyenként lepel - 3 cm). A délkeleti határ közelében, hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat.

figyelmeztetes_hofuvas_190110.png

Csütörtökön megerősödik, a Dunántúl nyugati felében és északkeleten helyenként viharossá fokozódhat (55-60 km/h, az északkeleti határ közelében akár 60 km/h) az északi, északkeleti szél.

A csütörtök reggeli, délelőtti óráktól előbb északkeleten, majd később az Észak-Alföld térségében helyenként hófúvás alakulhat ki. Általában alacsony szintű hófúvás valószínű, de a szelesebb Bodrogköz térségében a hófúvás erősebb lehet. Emiatt a megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat