2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Berta Ákos a DVTK Jegesmedvék játékosa
minap.hu
|
2017. szeptember 29. 21:03
|
frissítve: 2017. október 01. 18:48
Berta Ákos a Debreceni HK-tól érkezett a DVTK Jegesmedvékhez. Az 1987-es születésű csatár már a csapattal edz, és hamarosan a nagyközönség előtt is bemutatkozik.

Az új „jegesmacival” egy interjú is készült a DVTK jóvoltából, melyben mesélt első benyomásairól a miskolci csapatról, és a céljairól is.

Üdvözlünk a DVTK Jegesmedvéknél! Milyen előzmények után szerződtél most hozzánk?

Berta Ákos: Köszönöm! Debrecenből érkeztem, és mint azt a legtöbben tudják, a tavalyi klubom sajnos befejezte működését. Velem együtt nagyon sok csapattársammal válaszút elé kerültünk: vagy megpróbálunk elszerződni máshova, vagy befejezzük pályafutásunkat. Nekem nagyon sokat jelent a jégkorong, így nagyon örültem, amikor a DVTK megkeresett.

berta_akos_dvtk_jegesmedvek.jpeg

Forrás: DVTK

Mivel telt az utóbbi fél év számodra?

BÁ:A szezon befejezése után szakmai gyakorlaton vettem részt villamosmérnökként, illetve nyári edzésekre jártam, igyekeztem formában tartani magam. Körülbelül két hónapja derült ki, hogy megszűnik a klub, így maradtam a cégnél, de közben próbáltam formában tartani magam arra az esetre, ha sikerül leszerződni valamelyik csapathoz.

Melyek az első benyomásaid a csapatról?

BÁ: Nagyon jó a légkör, látszik, hogy nem véletlenül címvédő a DVTK. Első alkalommal meg is lepett, hogy ennyire közvetlenek a srácok, és jó az atmoszféra csapaton belül, hiszen kívülről nem ez a benyomás. Nagyon jó a csapat magja, sok játékost személyesen ismerek, illetve sokan dunaújvárosi kötődésűek, így remélem, könnyen be tudok majd illeszkedni.

Milyen céljaid vannak erre az évre?

BÁ:Elsősorban szeretném megmutatni a klub vezetőinek, az edzőnek és a csapatnak, hogy jó döntés volt a leigazolásom. Szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak, és természetesen kupát és bajnokságot nyerni, sok jó pillanatot szerezni a közönségnek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat