2022. október 04. Ferenc
Betegőrző monitorokat kapott a megyei kórház mellkassebészete
Spilman Nóra/minap.hu
|
2016. október 11. 17:44
|
frissítve: 2016. október 13. 10:38
A több mint egymilliós gépeket a polgármester, egy önkormányzati képviselő és a Szerencsejáték Zrt. segítségével tudták megvásárolni. A monitorokat azon betegek megfigyeléséhez használják, akik műtéten estek át, de nem igényelnek intenzív terápiás ellátást.

A monitor, szó szerint őrzi a műtéten átesett betegeket. Pulzus, légzésszám, vérnyomás, testhőmérséklet – többek között ezeket is figyeli.

A gépek beszerzéséhez Fodor Zoltán is hozzájárult, képviselői alapjából 500 ezer forintot adományozott a kórháznak.

- Úgy gondolom, ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a miskolciak mellett a megyében élő betegek gyógyulását is elő tudja segíteni – fogalmazott.

csillagpont_adomany_161011ml_04.jpg

Fotó: Mocsári László

A Szerencsejáték pedig több mint hatszáz ezer forinttal támogatta a monitorok megvásárlását. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, támogatási politikájukban fontosnak tartják, hogy közösségeket támogassanak – legyen ez akár az egészségügy, a kultúra, vagy a sport területén.

csillagpont_adomany_161011ml_09.jpg

- Öröm volt számunkra, hogy a B.-A.-Z. megyei kórház felől is egy olyan megkeresés érkezett, amely egy folyamatban lévő beruházást egészíthet ki – tette hozzá.

A két gépre összesen több, mint egy millió forintot adott a város polgármestere, a képviselő és a Szerencsejáték Zrt. A megyei kórház mellkassebészeti részlege a két új gépet így tudta megvásárolni. Tóth Imre mellkassebész főorvos ismertette, napi 2-3 műtétet végeznek, és két monitoruk van, ezek kihasználtsága 100 százalékos.

csillagpont_adomany_161011ml_19.jpg

- Időnként problémát jelent, hogy az aznapi harmadik beteggel mi legyen. De meg tudjuk oldani, tehát uralható volt a helyzet, ami most javult, most biztonságos a helyzet – mondta.

A mellkassebészet tavaly költözött át a Semmelweis kórházból a megyeibe. Kriza Ákos polgármester szerint ezeket a tereket most be kell lakni, alkalmassá kell tenni a betegellátásra.

csillagpont_adomany_161011ml_03.jpg

- Ez az együttműködés fejlesztése volt. Annak az együttműködésnek, amelyik az állam, az önkormányzat és a civil szféra között valósult meg, és egy olyan fejlesztés, amely hiánypótló – mondta a városvezető.

A polgármester szerint ezek a fejlesztések a jövőbe mutatóak, de fontos az összefogás is. Egy ilyen összefogás eredménye a betegőrző monitorok átadása is - tette hozzá Kriza Ákos.

csillagpont_adomany_161011ml_21.jpg

A betegőrző monitorokról bővebb összefoglalót jövő héten pénteken a Miskolc Televízió Egészségpercek című magazinjában láthatnak majd.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat