2018. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Miskolc
16°C / 29°C
Boron és csirkeszárnyon vesztek össze a testvérek, testi sértés lett a vége
minap.hu
|
2018. január 24. 09:12
|
frissítve: 2018. január 24. 18:35
A boron és a csirkeszárnyon vesztek össze a testvérek, mindkettőjük ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt emelt vádat egy 49 éves férfi ellen – olvasható a Miskolci László főügyész által jegyzett közleményben.

testi_sertes_testverek_kes_fougyeszseg_3.jpg

A vádlott férfi és testvére közös háztartásban élnek édesanyjukkal egy Sajó-menti kis faluban. Tavaly júliusban a vádlott otthon főzött, amikor testvére ittas állapotban hazaért. A két férfi veszekedni kezdett, mert a sértett nehezményezte, hogy testvére megsütötte a másnapra szánt csirkeszárnyat és megitta a bor jelentős részét.

testi_sertes_testverek_kes_fougyeszseg_4.jpg

A sértett felkapott egy konyhakést és a vádlott nyaka felé szúrt. A szúrás elérte a vádlott nyakát és mintegy 7 centiméteres vérző sérülést okozott. A férfiak anyja ekkor közéjük lépett, megakadályozva a további tettlegességet. A sértett letette a kést és a szobájába ment.

A vádlott megpróbálta elállítani a vérzést, majd miután ez többé kevésbé sikerült, bement testvére szobájába és egy székkel többször nagy erővel fejbe vágta.

testi_sertes_testverek_kes_fougyeszseg_1.jpg

Az ütés következtében a sértett benyomatos koponyatörést és koponyaűri vérzést szenvedett. Még kijött a szobából, de rövid idő múlva eszméletét vesztette. Mentő vitte kórházba, ahol azonnali műtétet hajtottak végre rajta, megmentve életét. A sérülés ugyanis életveszélyes volt.

testi_sertes_testverek_kes_fougyeszseg_2.jpg

A most benyújtott vádiratban az ügyészség a vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A sértett ellen külön eljárás folyik az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat