2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
"Csak tiszta forrásból!" – október 6-án koccintsunk együtt Miskolcon is!
minap.hu
|
2017. október 04. 15:01
|
frissítve: 2017. október 06. 22:13
Az Országos Könyvtári Napok idei mottója: Csak tiszta forrásból! A mottó és a tiszta víz jegyében olvasók és könyvtárosok országszerte egyszerre koccintanak egy pohár tiszta vízzel, október 6-án Miskolcon is.

konyvtari_napok_sajtaj_170927ml_3.jpg

Csak tiszta forrásból – ez a mottója az idei, október 2–8. között zajló Országos Könyvtári Napok eseménysorozatának. A gondolat átvitt értelmű és konkrét jelentése köré is szerveznek programokat a könyvtárak, így sok „vizes”, vízzel kapcsolatos téma is előkerül az egy hét alatt. De ugyanilyen fontos az információ tisztasága, a bartóki értelemben vett hagyomány, a jó könyvválasztás is.

Testi-lelki-szellemi egészségünkre kívánva, közös koccintásra is invitálnak mindenkit – természetesen forrásvízzel! Ha egyetért a „csak tiszta forrásból” gondolattal, vagy egyszerűen csak úgy érzi: a könyvtár ma is tiszta élményforrás, csatlakozzon az akcióhoz!

csapviz_pohar_ill.jpg

Október 6-án, pénteken délelőtt 10 órára, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületének (Görgey u. 11.) előadótermében „Jarvis őrnagy” tart előadást a vízről, keresve a választ a fontos kérdésre: miért pazaroljuk azt, amiben szűkölködünk? Ezt követően,11 órakor kerül a Miskolc környéki források vize a poharakba, hogy egy közös koccintással kívánjuk egészségünkre, így is felhívva a figyelmet: becsüljük meg értékeinket, ami nélkül nincs élet – jelesül az ivóvizet és a tudást.

viz2.jpg

 

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat