2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
A csapategység segítheti a DVTK-t a nehezebb időszakban
T. M.
|
2017. szeptember 28. 23:03
|
frissítve: 2017. szeptember 30. 14:55
Sorozatban három bajnoki mérkőzést veszített el a labdarúgó NB I-ben a Diósgyőri VTK. Ennek ellenére szó sincs válságról, mert bár az eredmények nem jöttek, a mutatott játékkal nem volt gond. Bódog Tamás szakmai igazgató éppen ezért nem fogja feladni a támadófutballt az eredményességért cserébe.

dvtk_foci_sajtotaj_170928ml_1.jpg

Hetek óta téma a DVTK-val kapcsolatban az elpuskázott lehetőségek száma. Ugyan a Deberceni VSC, a Paksi SE és a Ferencvárosi TC ellen sem jött össze a pontszerzés, Bódog Tamás együttese nem játszott alárendelt szerepet, sőt egy kis szerencsével, koncentráltabb utolsó megmozdulásokkal akár győzelmet, győzelmeket is elkönyvelhetett volna. Felvetődött már biztos sokakban a kérdés: miért nem játszik defenzívebb futballt a DVTK az eredményesség reményében?

– Gólt akarunk rúgni, vagy játszani akarunk egy bunkerfocit, ami nézhetetlen? – kérdezett vissza a szakmai igazgató a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Ez a csapatok többségénél előfordul, mindenki azt játszik, amit akar, de mi nem akarjuk ezt. Se a Fradi, sem pedig a Paks ellen nem kontráztak le bennünket, egyéni hibák után kaptuk a gólokat. Ez nem szemrehányás, a foci a hibák játéka, amelyekből tanulni kell. Ez nem játékstílus kérdése.

dvtk_foci_sajtotaj_170928ml_3.jpg

Fotók: Mocsári László

Ha a taktika, a felfogás rendben van, akkor a játékosok tudása nem elegendő a feladat megoldásához? Erről szó sincs, hiszen az első fordulókban a piros-fehér mezesek kevesebb hibával abszolválták az összecsapásaikat, melyekhez pontok is társultak.

– Szebb, jobb, gyorsabb játékos mindig van, de a kitűzött céljainkat ezzel a csapattal képesek vagyunk elérni – kelt fiai védelmébe Bódog. – Minden nap egyre magasabban van a játékosok maximuma, hiszen folyamatosan tanulnak, fejlődnek. Én szeretek ezzel a csapattal dolgozni, elégedett vagyok a játékosaimmal. Ha kicsit több szerencsénk lett volna, most hét ponttal többünk lenne, és akkor arról beszélnénk, hogy ez a keret bőven alkalmas a céljai eléréséhez.

Szemmel láthatóan a játékosok nem szenvednek önbizalomhiányban, hiszen a helyzeteik megvannak az ellenfél kapuja előtt. Ugyanakkor Dejan Karant és társait is bántja a dolog, hogy nem jöttek a pontok az utóbbi hetekben.

dvtk_foci_sajtotaj_170928ml_4.jpg

– A Fradi elleni meccs után leültünk, őszintén beszéltünk egymással, de a foci mindig is ilyen volt: egyszer fent, egyszer lent – fogalmazott a belső védő, aki bár magyarul kezdte mondandóját, végül angolul folytatta. – Egyszerűen csak egy rosszabb periódusunkban vagyunk, ami egyszer véget ér, ebben biztos vagyok. Kétségtelen, hogy a pontok hiányoznak, de jól játszottunk, és a csapategységünk átsegíthet ezen a nehezebb időszakon.

A következő mérkőzéseit rendre pályaválasztóként, a debreceni Nagyerdei Stadionban játssza majd a DVTK. A szombati, Videoton elleni rangadó 18 órakor veszi kezdetét, és bár a közelmúltban a miskolciaknak jól ment a székesfehérváriak ellen, papíron a vendégek az esélyesebbek.

– A Videoton és a Ferencváros kiemelkedik a magyar mezőnyből – mondta Bódog, majd leszögezte: csapata a listavezető ellen is győzni akar. – Csapatként mi egységesebbek vagyunk, persze minden edző így gondolkodik az együtteséről. Van egy talicska pénzük, emellett komoly szakmai munka is folyik náluk, és egyénileg remek játékosokat tudnak felmutatni, tehát igazi csúcscsapatról van szó.

Amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek lesznek, úgy a Szinva terasz óriás LED-kivetítőjén is megtekinthető lesz az összecsapás!

dvtk_foci_sajtotaj_170928ml_2.jpg

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat