2021. január 19. Sára, Márió
Csodával határos Maci-győzelem
2014. szeptember 23. 21:11
|
frissítve: 2014. szeptember 24. 21:08
A tavaly MOL Liga bajnokhoz, az Érsekújvárhoz látogattak kedden este a Miskolci Jegesmedvék, és látszólag kilátástalan helyzetből fantasztikus győzelmet arattak.

A mérkőzést jobban kezdte a hazai csapat, hiszen már a 4. percben megszerezték a vezetést. Egy gyors támadás végén Uram lövése talált utat a miskolci kapuba (1–0). Két perc múlva csaknem egyenlítettek a Macik, ám Dansereau bombája a kapuvason csattant. Gyors, lüktető játék folyt a pályán, mindkét oldalon lehetőségekkel, de betalálni egyik csapat sem tudott.

Kettő itt, kettő ott

A második harmadban villámrajtot vettek a Jegesmedvék. Alig telt el 30 másodperc, amikor Gőz a palánk mellől lövésre szánta el magát, és a korong a lábak között vágódott a kapu jobb oldalába (1–1). A játékrészt első felében a Jegesmedvék támadtak többet, Blaziceknek ekkor több munkája akadt, mint miskolci kollégájának. A 11. percben egy hazai támadásnál kislest fújtak a bírók. Marek Uram ezen úgy felbosszantotta magát, hogy előbb 2 majd 10 és végül egy 20 perces büntetést harcolt ki magának, így mehetett zuhanyozni. Egy perc múlva Dansereau már másodszor találta telibe a kapuvasat. A 14. percben visszavette a vezetést az Érsekújvár: Stefanka a védők között lőtt fonákkal a kapuba (2–1). A hazaiak 37 másodperc múlva ismét örülhettek: 2 az 1 ellen vihették a korongot a vendégkapura, majd Faith kilőtte a jobb felső sarkot (3–1). A harmadból már csak egy perc volt hátra, amikor faragott hátrányából a vendégcsapat: 9 másodperc alatt kihasználva egy emberelőnyt, Becze bombázott Blazicek lába között a hálóba (3–2).

Pokolból a mennybe

A harmadik harmad folytatódott nagyiramú, élvezetes játék. A 9. percben két miskolci állt szemben Blazicekkel, de nem sikerült mattolni. Gyűrték egymást a csapatok, voltak is helyzetek, de mindkét kapus remekelt. Az igazi izgalmak a harmad vége felé következtek. Az utolsó percben kettős emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék, és a hazaiak láthatóan már csak ki akarták húzni az időt. Fél perc már el is ment a hátralévő időből, amikor egy megszerzett koronggal Sagert ugorhatott ki, de lőni már nem tudott, mert szabálytalankodtak vele szemben. A jogosan megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (3–3).

Jöhetett a hosszabbítás, amelynek az elején még 40 másodpercig kettős hátrányban játszottak a Macik, de kivédekezték. Az utolsó két percben viszont a vendégek játszthattak előnyben, 4 a 3 ellen, de nem sikerült kihasználni, így a büntetők döntöttek. A Jegesmedvéktől Tóth és Dansereau remek gólt lőtt, a hazaiak minden próbálkozását védte Bálizs, így a Miskolc nyerte meg a mérkőzést.

A Jegesmedvék látszólag lehetetlen helyzetből (fél perccel a vége előtt még egy gólos hátrányban és kettős emberhátrányban játszottak) támadtak fel, és csodával határos győzelmet arattak.

HC Nové Zámky – Miskolci Jegesmedvék 3–4 bü. (1–0, 2–2, 0–1, 0–0, 0–1)
Érsekújvári jégcsarnok 900 néző. V: Varjú, Kincses, Soltész, Vas.
Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Dudas, Vojtkó, Budai, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.  
HC Nové Zámky: Blazicek  – Huba, Lesko, Podstavek, Baron, Stefanka O., Dubec, Hrudik, Hurtaj, Kames, Stefanka M., Král, Kowalczyk, Frolik, Uram, Caladi, Siska, Uhnák, Faith, Chrenko, Polcik, Krajcovic(k). Edző: Robert Spisak.
Gól: Uram, Stefanka M., Faith, illetve Gőz, Becze, Sagert, Dansereau.
Kiállítás: 20 (+10, +20 perce fegyelmi Uram) perc, illetve 17 perc (+20 perc Dudas).

Majoross Gergely: Tudtuk, hogy az Érsekújvár kitűnő játékosokból áll, ezért nyomás alatt kell őket tartani. Ezt a mérkőzés alatt meg tudtuk valósítani, de ahogy hagytuk őket kontrázni, azonnal büntettek. A csapat azonban olyan karaktert mutatott, olyan akarással játszottunk, hogy a sírból is vissza tudtuk hozni a mérkőzést, így rászolgáltunk a két pontra.

Robert Spisak: Nagyon jó mérkőzésen rutinos játékosaim olyat hibáztak a végén, amelyet nem tudok megmagyarázni. Azt kértem, hogy tartsuk a korongot, ám ehelyett fejetlenül mentünk előre, és egy eladott korong megfordította a meccs menetét.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat