2018. július 23. Lenke
Miskolc
15°C / 27°C
Diákok figyelem! Erre kell ügyelni a tanulóbérlet használatánál
minap.hu
|
2017. október 04. 09:50
|
frissítve: 2017. október 05. 13:41
A közoktatásban, illetve a felsőoktatásban tanulóknak 2017. október 31-ig érvényesíttetniük kell a diákigazolványukat, mert csak azzal vehetik igénybe a tanulók számára biztosított kedvezményt a közösségi közlekedésben.

Az, akinek tanulói jogviszonya fennáll, viszont a diákigazolványa még nem készült el, az utazási kedvezményre jogosultságát az úgynevezett oktatási igazolással igazolhatja. Ez esetben a bérletszelvényen az igazolás 3. c) pontjában szereplő 11 számjegyű tanulói azonosítószámot kell feltüntetni – közölte az MVK Zrt.

A tanulóbérletet csak matricával ellátott, érvényes diákigazolvánnyal, vagy az ideiglenes diákigazolványnak minősülő oktatási igazolással lehet használni, ezek nélkül a bérletszelvény utazásra nem jogosít. Az oktatási intézmény által kiadott oktatási igazolások a kiállítástól számított 60 napig érvényesek, szükség szerint tehát 60 naponta meg kell újítani ezeket. Más dokumentummal – például iskolalátogatási igazolással, hallgatói jogviszony-igazolással – az utazási kedvezményeket nem lehet igénybe venni!

Érvénytelen dokumentumok használatával pótdíjazásra lehet számítani!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat