2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
„Dicsőséges magyar múltunk” – Jubileumi történelemverseny Miskolcon
minap.hu
|
2017. december 07. 11:15
|
frissítve: 2017. december 08. 13:17
Tizedik alkalommal hirdeti meg Miskolcon a „Dicsőséges magyar múltunk” című történelemversenyét a Fidelitas helyi csoportja.

Mint közleményükben írják, az ifjúsági szervezet számára különösen fontos, hogy nemzetünk történelmi múltját a fiatal generációk megismerjék, illetve nemzeti értékeinket, hagyományainkat ápoljuk. Ennek szellemében hirdették meg újra a történelemversenyt a miskolci középiskolások számára.

fidelitas_vetelkedo_170224_ja_6.jpg

Fotó az idei versenyről

A hagyományoknak megfelelően a magyar történelem egy újabb dicső korszakát dolgozza fel a vetélkedő: ezúttal Szent István életművét állítja a fókuszba.

– Célunk lehetőséget teremteni a tanulók számára, hogy a magyar történelem sikeres korszakait megismerjék, azokban jobban elmélyüljenek, és képességeiket újszerűen tudják fejleszteni – hangsúlyozta Kováts Ágoston, a Fidelitas Észak-magyarországi regionális igazgatója. – Kiemelt szerepet szánunk a forráselemzésnek, a térben és időben való tájékozódásnak, a kreativitásnak és a kommunikációs készségek fejlesztésének. Nem titkolt célunk ugyanakkor, hogy a verseny olyan témát jelenítsen meg a magyar történelemből, melyre mindannyian büszkék lehetünk.

fidelitas_kovacs_hojnyak_verseny.jpg

A jubileumi történelemversenyre a 9., 10., 11. és 12. évfolyamos diákok jelentkezését várják. A háromfős csapatokban akár vegyes évfolyamú tanulók is szerepelhetnek. Egy iskolából természetesen több csapat is indulhat, nevezési díj nincs, viszont értékes könyvnyereményekért és belépőjegyekért folyik majd a versengés – ismertette Hojnyák Dávid, a miskolci Fidelitas elnöke.

A nevezés – melyet a miskolc@fidelitas.hu címre várnak – beküldésének határideje 2018. január 15.

A vetélkedőt 2018. február 16-n rendezik meg a Városháza Dísztermében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat