2022. május 25. Orbán
Divatbemutató, nemcsak fiatal manökenekkel
minap.hu
|
2016. szeptember 20. 10:47
|
frissítve: 2016. szeptember 21. 16:21
A Takács Modell Stúdió francia és magyar stílusú ruháit láthatta a közönség a Polgármesteri Hivatal aulájában nemrég. Az esemény egyben a CineFest kísérőprogramja is volt.

05.jpg

Forrás: Facebook

Érdekessége a Takács Modell Stúdiónak, hogy a kifutóra kerülő manökenek alkata és kora változó. Vannak közöttük alacsonyabbak és magasabbak, vékonyak és teltebbek, fiatalok és idősebbek.

04.jpg

Takács Ilona, a Takács Divat Modell Stúdió alapítójaként, 1969 óta dolgozik a divatszakmában. A stúdió legfontosabb célkitűzései között szerepel, hogy népszerűsítsék az iparművészek ruha kollekcióit, hogy bemutassák a bolti hálózatokban kapható öltözékeket, és hogy ezekből a nézők ötleteket meríthessenek.

03.jpg

A divatbemutatón elsőként Szűcs Edit kreációiban, testhámjaiban vonultak a modellek, majd francia stílusú ruhák következtek. Az ismert magyar tervező, Meyke (Molnár-Madarász Melinda) a matyó, a barkói, a torockói és a kalotaszegi tájegységek viseleteit gondolta újra. Meyke ruhatervezőként végzett még a Magyar Iparművészeti Egyetemen 2003-ban. Diplomamunkájaként készítette el az első kalocsai kollekcióját. Minden egyes kollekció elkészítése előtt Meyke alaposan felkészül az adott tájegység öltözéktörténetéből, aztán gyűjtőútra indul. Elsőként a templomba tér be, azt mondja, ott rögtön kiderül, kinek a ládájában lapul régi ruha az ősöktől. A lelkész és a tájház munkatársai ebben mindig sokat segítenek neki.

02.jpg

A bemutatón felléptek a Balázs Győző Református Líceum színházi tánc tagozatos diákjai, akiket Marschalkó Edit és Kovács Katalin készített fel. A Zsálya együttes és az Avas Néptáncegyüttes szórakoztatta a közönséget.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat