2020. augusztus 08. László
Dombovári Ágnes plakátjai a Teátrum Pincehely Galériában (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. május 03. 16:06
|
frissítve: 2018. május 07. 12:07
Dombovári Ágnes grafikus tárlatát nyitották meg csütörtökön a Teátrum Pincehely Galériában. A miskolci születésű alkotó munkáival számos helyen találkozhatunk, plakátokat tervezett sok más mellett a Bartók Plusz Operafesztivál számára is.

Dombovári Ágnes Miskolcon született 1991-ben. Középfokú tanulmányait az Avasi Gimnáziumban végezte, 2010-ben érettségizett. Ezt követően a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a Varsói Képzőművészeti Akadémián tanult tovább, tervezőgrafika szakirányon. Két éve a Téli tárlaton elnyerte a Múzsák Kertje Alapítvány Fiatal tehetségek díját, 2017-ben pedig Mediadesign-díjjal jutalmazták. Az autonóm és az alkalmazott grafika valamennyi területén alkot.

dombovari_agnes_kiallitas_180503_ja_14.jpg

Plakátokat tervezett sok más mellett a Bartók Plusz Operafesztivál, a debreceni MODEM, a budapesti Cseh Centrum és még számos más kulturális program, illetve  intézmény számára. A Grafika Hónapja keretében, a miskolci Teátrum Pincehely Galériában megrendezett kiállítása az utóbbi évek plakátjaiból nyújt válogatást. A kiállítást maga a művész Dombovári Ágnes nyitotta meg.

dombovari_agnes_kiallitas_180503_ja_12.jpg

A tárlat június 6-áig látogatható keddtől vasárnapig naponta délelőtt 9-től délután 5 óráig.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat