2019. április 25. Márk
Eddig tartja a tervet a Fórizs-csapat
T. M.
|
2017. október 06. 16:13
|
frissítve: 2017. október 07. 15:15
Hat forduló alatt három győzelem, egy döntetlen és két vereség volt a mérlege a DVTK női NB I-es labdarúgócsapatának az idei bajnokságban. Ezzel a tíz ponttal jelen állás szerint minden a terveknek megfelelően alakul Fórizs Sándor együttesénél.

noi_foci_sajtotajekoztato.jpg

A szezon kezdete előtt ugyanis Fórizs Sándor vezetőedző az első ötbe való kerülést fogalmazta meg célul, és mivel jelenleg a negyedik helyen áll a Diósgyőr, ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek. Pénteki sajtótájékoztatóján a szakember azt is elárulta, hogy tíz pontot akartak szerezni az első hat fordulóban.

– A csapat jól szerepel, a lányok jól játszanak, és amit elterveztünk, azt megszereztük – fogalmazott Fórizs a DVTK edzőközpontjában tartott eseményen. – Az MTK elleni mérkőzést egy kicsit sajnáljuk. Ott érzésem szerint magunkat vertük meg, pedig ha hoztuk volna, akkor még túl is teljesíthettük volna az elvárásainkat.

Az első három mérkőzésen Jáhn Klaudia nem tudott pályára lépni, de a védő azóta már visszatért, és örül csapata jó formájának. A legutóbbi fordulóban idegenben győzött a DVTK, méghozzá a Szombathely vendégeként 3-2-re. Most szombaton ismét pályára lép ideiglenes otthonában, Kazincbarcikán, ahol a 13 pontos, jelenleg tabella-2. ETO FC-Győrt fogadja.

noi_foci_sajtotajekoztato2.jpg

– Tavaly kikaptunk tőlük a Magyar Kupában, de most nyáron már legyőztük őket egy góllal – emlékezett vissza Jáhn. – Akkor jól játszottunk, és legutóbb Szombathelyen is, így ha ezeket a teljesítményünket sikerül megismételnünk, lesz esélyünk az újabb sikerre a győriek ellen. Az MTK elleni meccs után összeszedtük magunkat, azóta sikerül a saját játékunkat játszani.

Fórizs hozzátette, a nyáron sokat változott a miskolciak kerete, így a tavalyi összecsapásból nehéz kiindulni. A szakember úgy érzi, van esélyük a három pont megszerzésére, és bízik abban, hogy két hét múlva már hazai pályán fogadhatják a Ferencvárost. Ehhez azonban az kell, hogy befejezzék a munkálatokat az edzőközpont melletti pályán.

A DVTK tehát szombaton, 16 órakor lép pályára a kazincbarcikai Pete András Stadionban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat