2020. július 14. Örs, Stella
Egy ponttal tértek haza a "macik" Poprádról
dvtk.eu
|
2018. október 03. 06:54
|
frissítve: 2018. október 04. 19:09
Egy pontot szerzett a DVTK Jegesmedvék csapata a HK Poprad elleni mérkőzésen. A két együttes keddi találkozója a hosszabbításban dőlt el. A ráadásban Svitana büntetőből szerezte meg a győztes találatot.

A mérkőzést a poprádi együttes kezdte aktívabban, igaz ehhez hozzájárult, hogy a játékvezetők az első négy percben két miskolci játékost is a büntetőpadra küldtek, előbb Galanisz Nikandroszt, majd Kiss Dánielt. Az emberelőnyök során elsősorban a kék vonalról eleresztett lövésekkel veszélyeztetett a kék mezes csapat, de Adorján rendre szépen hárított, a kipattanókat pedig a védők jól takarították el. Egyenlő létszámban a játék képe is megváltozott, a DVTK is többször eljutott Vošvrada kapujához. Az első nagyobb vendég helyzet a 10. percben alakult ki, amikor Galanisz és Szappanos is közelről próbálkozhatott, de a hazai kapus hárította a kísérleteket. Egy perc múlva ismét emberelőnybe kerültek a hazaiak, hiszen Crawford ütője lendült túl magasra. A következő két percben rengeteg kapuralövést kellett hárítania Adorjánnak, amit hiba nélkül meg is tett. A vezetést végül a 19. percben sikerült megszerezniük a hazaiaknak, amikor Abdul passzával Mlynarovič lépett be a támadó harmadba, lekészítette a korongot Svitana-nak, aki a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

hk_poprad_-_dvtk_jegesmedvek_-_friss_m1120.jpeg

Forrás: dvtk.eu

A második harmad egy áthúzódó kiállítással kezdődött, hiszen az első játékrész utolsó másodperceiben túl sok vendég játékos tartózkodott a jégen. Mindössze 11 másodperc telt el a játékból, amikor Harrison is a kiállítás sorsára jutott. A közel két perces kettős emberhátrányt sikerült kivédekeznie hősiesen a miskolci csapatnak, azonban egyenlő létszámban is folytatódott a hazai nyomás, ami Abdul helyzetében csúcsosodott ki. A 25. percben Glen Hanlon vezetőedző időt kért, nem tetszett neki ahogy kezdődött a második harmad. A játékmegszakítás megtörte a hazaiak lendületét, majd a 28. percben következhetett az első miskolci emberelőny, hiszen Mlynarovič gáncsolta Ritót. Sorra alakította ki a helyzeteket a DVTK, előbb Milam majd Loiseau próbálkozott a gólszerzéssel sikertelenül. A játék képe gyökeresen megváltozott, a játékosok javarészt a hazai harmadban tartózkodtak. A 36. percben egy vendég letámadásnak köszönhetően Paukovček emelte ki a korongot a pályáról, ezért újabb vendég előny következett, de gól ezúttal sem született, nem úgy, mint a 39. percben. Szirányi készítette le lövésre a korongot Hajósnak, aki egy lövőcselt követően visszatette a játékszert a feladónak, a védő pedig a kék vonalról lőtt a kapuba (1-1). Nem sokáig maradt egyenlő az állás, másodpercek voltak csak hátra a második harmadból, amikor Paukovček oldalról élesen lőtt a kapu elé, Samuel Takáč pedig a levegőben lévő korongba tudott beleérni, ami így Adorján kapujába jutott (2-1).  

A harmadik harmad első perceiben felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Négy perc elteltével Mlynarovič kiállítása nyomán két percig emberelőnyben próbálkozhatott az egyenlítéssel a fehér mezes gárda, de az egyenlítő találat csak a 49. percben jött össze. Jed Rusk lövése kipattant Vošvrada kapusról, a leggyorsabban pedig Magosi reagált és a hálóőr felett a kapuba emelt (2-2). A maradék bő tíz percben mindkét együttes megszerezhette volna a három pontot, Bondra, Fabian, Galanisz, Szappanos és Somogyi előtt is adódott lehetőség de maradt a döntetlen állás.

A hosszabbításban 3-3 mezőnyjátékos tartózkodhatott a jégen, ami kifejezetten nyílt játékot eredményezett. A ráadás első percében Kiss Dániel tört egyedül kapura, de lövését védte Vošvrada. A 63. percben egy poprádi helyzetnél Adorján lábbal elmozdította a kaput, tettét pedig a játékvezetők szándékos mozdulatnak ítéltek, ezért büntető következett, amit Svitana gólra váltott (3-2).

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat