2020. augusztus 12. Klára
Egyházi események, közvetítések Miskolcon az ünnep idején
minap.hu
|
2018. december 23. 13:23
|
frissítve: 2018. december 28. 09:31
A Minorita-templomba 23-án, vasárnap, a Miskolci Gráciák szervezésében 13 órakor érkezik a betlehemi láng, majd a rövid szertartás után a Hősök terén osztják szét a lángot. Ezen a napon 16 órától lesz a karácsonyi fáklyás felvonulás az Avas-tetői buszvégállomástól az új református templomig.

Útközben megállnak a jezsuita templomnál is. Ugyancsak ezen a napon 17 órakor, Szállást keres a Szent Család lesz a Mindszenti plébánia tanácstermében, a gyerekek pásztorjátéka pedig 24-én, hétfőn 16 órakor kezdődik. A Mindszenti kórus az ünnep második napján karácsonyi koncertet ad a templomban. Személyi változások a minorita rendben január 1-jétől. A miskolci templom plébánosa, mint megírtuk, Szalkai Z. József, mellé Szegedről Artur Prenkiewicz atya került káplánnak. Kalna Zsolt atya az aradi rendházba, Bogdan Adamczyk atya a szegedi rendházba került. Hétfőn, 24-én valamennyi templomban a meghirdetett délutáni időpontokban lesz pásztorjáték, esti, majd éjféli mise. Kedden, karácsony első napján vasárnapi miserend lesz, szerdán pedig a helyben meghirdetett időpontokban. A Minorita-templomban 28-án, pénteken a 18 órai szentmisét Kelemen Didák boldoggáavatásáért mutatják be, 30-án, jövő vasárnap a negyed 12 órai szentmise után lesz borszentelés. 31-én valamennyi katolikus templomban évvégi hálaadás lesz az esti szentmisék előtt. Ezen a napon a görömbölyi templomban egésznapos szentségimádást tartanak.

Televíziós közvetítések

A Miskolc Televízió HívőSzó című műsorában, az alábbi szentmiséket, Istentiszteleteket közvetítik az ünnepi időszakban, 17 órai kezdettel.

December 23. Belvárosi görögkatolikus székesegyház. A Szent Liturgiát bemutatja: Szemerszki Mihály parókus.

December 24. Diósgyőri református templom (Táncsics tér) Igét hirdetnek: Péter András és Péterné Szűcs Katalin református lelkészek.

December 25. A december 24-ei, éjféli mise közvetítése a Minorita templomból. A szentmisét bemutatja: Szalkai Zoltán József plébános
 

December 26. Belvárosi Evangélikus templom. Igét hirdetnek: Sándor Frigyes és Sándorné Povazsanyec Gyöngyi evangélikus lelkészek.

December 30.  Szent család vasárnapja, Martinkertvárosi római katolikus templom. A szentmisét bemutatja: Tóth István plébános.

Január 1. Mindszenti római katolikus templom. A szentmisét bemutatja: Juhász Ferenc plébános.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat