2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Egymást verték a Fradi-ultrák
MTI
|
2017. november 04. 21:16
|
frissítve: 2017. november 06. 16:18
A Ferencváros-DVSC mérkőzésen telt ház és kiváló hangulat volt, de nem múlt el balhé nélkül a mérkőzés. A meccs szünetében verekedés tört ki, ketten súlyosan megsérültek. Reagált a klub és a rendőrség is.

A 24.hu információi szerint a Ferencváros-DVSC (2-1) mérkőzés szünetében a visszatérő tábor helyén, a B-szektor alatti részen, a büfék előtt, több mint két tucat Fradi szurkoló megtámadta két, szintén fradista társát. A két megtámadott szurkoló közül az egyik koponyasérüléseket szenvedett, súlyosan megsérült a szeme, jelenleg kórházban van.

A biztonsági szolgálat sietett a segítségükre, lényegét tekintve kimenekítették a fekete ruhát, csuklyát és maszkot viselő ultrák karmai közül. A lap beszámolója szerint kések is előkerültek.

A rendőrség azonnal megkezdte az ügy kivizsgálását. A nyomozást és az elkövetők beazonosítását segítheti, hogy a terület, ahogy az egész stadion minden centimétere, kamerák által figyelt.

ftc_debrecen_171104_mti_2.jpg

A honlap az információval megkereste az FTC sajtóosztályát, akik azt írták, hogy „az FTC, a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezéséig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő.”

Az Index-nek a rendőrség a következőket írta (a lap szerint egyébként az eddig „bejáró” valamint „kint maradó” csoportok között alakult ki az ellentét, a kiváltó ok, hogy az eddig bejáró csoport vezetője késsel támadt az egyik visszatérő csoport két tagjára, akiket meg is sebesített, erre volt reakció a verés):
„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 4-én 16 óra 20 perc körül Budapesten a IX., Üllői úton található stadionban, egy labdarúgó mérkőzés szünetében a szurkolók között eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki. A verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.”

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat