2018. december 12. Gabriella
Egyre több halálos balesetet okoznak mobiltelefon-függő sofőrök
MTI
|
2018. július 23. 11:07
|
frissítve: 2018. július 24. 11:05
Súlyos következményekkel járhat a mobiltelefon-függőség: Európa-szerte egyre több halálos balesetet okoznak telefonozó sofőrök - mondta Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A legutóbb pénteken volt a közösségi médiában élőben közvetített baleset: a sofőr figyelmét elvonta a videózás, a négy román utas közül ketten meghaltak - fűzte hozzá a szakértő. Elmondta: ez az új technológia folyamatos önreprezentálásra késztet és a beérkező megerősítések - kedvelések, hozzászólások - hatására folytatják a tevékenységet a felhasználók.

telefon_vezetes_kozben.jpg

Szűts Zoltán szerint a mobiltelefon-használat veszélyeire leginkább a média által lehetne felhívni a figyelmet, emellett fontosnak tartja, hogy már általános iskolás korban megismerjék a fiatalok ezt a témát.

A kutató kitért arra: külföldön már több bizarr megoldás született a mobillal gyalogosan közlekedők védelmére, a kínai járdákon külön sávot alakítottak ki, ahol a közlekedési lámpákat a földre helyezték, ezzel megkönnyítve a telefonozás közbeni gyalogos közlekedést - tette hozzá a médiakutató.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat