2018. július 22. Magdolna
Miskolc
15°C / 26°C
Életre kelt az ősz! – a Kisvakond, Sün Balázs és erdei manók lepték el a Fazekas auláját
Méder Noémi
|
2017. október 03. 11:50
|
frissítve: 2017. október 04. 20:37
Termésbábok megformálásával keltették életre a Fazekas Utcai Általános Iskola tanulói az ősz színpompás élővilágát. A különlegesebbnél különlegesebb bábukat a gyermekek szüleikkel közösen készítették, így ez egy igazi családi program az őszi, borongósabb napokra.

termes_kiallitas_171003_vcs_06.jpg

Fotó: Végh Csaba

A Kisvakond, tökből faragott manóház, uborka-kígyó, de a salem-i boszorkányok is megelevenedtek a tanulók által készített termésbábok között – mindezeket a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában csodálhatják meg az arra járók.

termes_kiallitas_171003_vcs_04.jpg

Kovácsné Belkó Zsuzsa, a program egyik kezdeményezője elmondta, a környékbeli óvodákból is rengetegen jönnek megtekinteni a tanulók kiállítását, melyet minden második évben rendeznek meg.

termes_kiallitas_171003_vcs_14.jpg

A cél, hogy a családok több időt töltsenek együtt, ezért is kapják azt a feladatot a diákok, hogy szüleikkel közösen dolgozzanak a kitalált mini-szobraikon.

termes_kiallitas_171003_vcs_08.jpg

Kovácsné Belkó Zsuzsa elmondta, Pelyhéné György Zsuzsával és Pappné Domonkos Krisztinával karöltve azért kezdeményezték ezt a programot, hogy az iskolába járó gyerekek családjainak több lehetősége legyen közösen eltölteni az időt, mindezt szórakozással összekötve.

termes_kiallitas_171003_vcs_09.jpg

A közös időtöltés és együtt dolgozás pedig az elkészült műveken is látszik: mindegyik bábu olyan részletességgel van kimunkálva, hogy elsőre nem is gondolnánk, hogy gyermeki kéz készítette.

termes_kiallitas_171003_vcs_02.jpg

A termésbábokat gyakran egy-egy jelenetbe helyezték, házikót építettek faragott tökből, a Kisvakondot egy padlizsán segítségével formázták meg, és megannyi gesztenyéből, burgonyából és egyéb zöldségekből és gyümölcsökből készített apró figura lepi el az iskola auláját, amelyet a szünetben arra járó diákok mindig megcsodálnak.

termes_kiallitas_171003_vcs_13.jpg

Fontos, hogy nem versenyként tartják számon a programot, a lényeg, hogy a gyerekek minél kreatívabb ötletekkel álljanak elő, melyet aztán szüleik segítségével meg tudnak valósítani.

Nem

További hírek

Olvasnivaló

Ajánlat