2019. október 16. Gál
Élő tehetségkutató show-val és fényfestéssel zárult a színházi évadnyitó
minap.hu
|
2018. szeptember 03. 13:53
|
frissítve: 2018. szeptember 04. 18:49
Kalandjáték, óriásszínező, zenés-táncos műsorok, fényfestés – szeptember 2-án délelőtt családi programokkal várta közönségét a Miskolci Nemzeti Színház. Este pedig az I. Miskolc’s Got Talent showban színpadra álltak a megye legtehetségesebb fiataljai a Nagyszínházban.

Igazi show-műsorral nyitotta meg 195. évadát a Miskolci Nemzeti Színház, riportunkat ITT olvashatják a nap közbeni programokról.

Vasárnap este aztán újabb különleges eseményre várta a közönséget a miskolci teátrum: a Nagyszínházban megrendezték az I. Miskolc’s Got Talent showt, ahol a megye legtehetségesebb fiataljai mutathatták meg közönség előtt, hogy mit tudnak.

miskolc_got_talent_180902_mnsz_3.jpg

A Kókuszgolyó trió. Fotók: Miskolci Nemzeti Színház/Éder Vera

A népszerű televíziós vetélkedő mintájára igazi élő showt varázsoltak a színpadra Papp Endre műsorvezetésével. Három kategóriában – színház, tánc, zene – tizenhárom produkciót láttak a nézők, amelyeket szakmai zsűri értékelt. Béres Attila igazgató, Szőcs Artur rendező, Kozma Attila, a Miskolci balett művészeti vezetője, valamint Fandl Ferenc, Mészöly Anna és Bodoky Márk színművészek számos tanáccsal látták el a versenyzőket, akik mind színvonalas, élvezetes műsorszámokkal léptek a nézők elé.

miskolc_got_talent_180902_mnsz_2.jpg

Rási Zorka

A tét nagy volt, hiszen a legjobbak szerepet kapnak a Hello, Dolly! című musicalben, amelyet novemberben mutat be a színház. A zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen a sok tehetséges fiatal közül nem volt könnyű választani, ezt mutatta a hatalmas tapsvihar is a legtöbb előadás után.

miskolc_got_talent_180902_mnsz_1.jpg

Matei Szofi

Három produkció érdemelte ki végül a fődíjat: a Kókuszgolyó trió saját szerzeménye, a „Nekem a dráma”, Matei Szofi táncelőadása és Rási Zorka musicaldala, velük újra találkozhatnak majd a nézők a Hello, Dollyban! A műsort a színház művészeinek produkciói is színesítették, így rengeteg humorral és meglepetéssel tették emlékezetessé az I. Miskolc’s Got Talentet.

szinhaz_evadnyito_fenyfestes_180902_mnsz_1.jpg

Az estét látványos fényfestés zárta a színészház falán, ahol az új évad bemutatóit ajánlották a nagyérdemű figyelmébe.

szinhaz_evadnyito_fenyfestes_180902_mnsz_3.jpg

A Miskolci Nemzeti Színház a 2018-2019-es évadban is a műfaji sokszínűségre, a társadalmat foglalkoztató kérdések iránti érzékenységre és minőségre törekszik. Így minden néző úgy érezheti: Itt a helyem!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat