2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Előzetesben a férfi, aki prostitúcióra kényszerítette élettársát
minap.hu
|
2018. január 21. 12:33
|
frissítve: 2018. január 22. 16:07
A Miskolci Járásbíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte azt a gyanúsítottat, akivel szemben kerítés, kapcsolati erőszak és zaklatás gyanúja miatt indult eljárás.

A rendelkezésre álló iratok szerint a férfi arra kényszerítette élettársát, hogy Miskolcon, a Zsarnai Piac környékén prostitúciós tevékenységet végezzen, és az így megkeresett pénzt teljes egészében át kellett adnia neki. Hogy ennek élettársa eleget tegyen, többször bántalmazta, fenyegette. Emiatt pedig már büntetőeljárás is indult ellene, amely során az élettársának 200.000.- forintot felajánlott, ha számára kedvezően módosítja, azaz „visszavonja” tanúvallomását.

A gyanúsítottat elfogatóparancs alapján fogták el, így a bíróság döntése szerint jelenléte szerint az eljárási cselekményeknél csak az előzetes letartóztatás elrendelése mellett biztosítható. Bűnössége esetén 2 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetése, ez pedig már önmagában megalapozza azt, hogy a szökésétől, elrejtőzésétől tartani kell. Előélete és életmódja miatt annak a veszélye is fennáll, hogy újabb bűncselekményt követne el, vagy a bizonyítási eljárást megnehezítené a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével.

Mindezek alapján a bíróság 2018. február 21-ig előzetes letartóztatásba helyezte – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat